Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: życie.
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Nesta
Kolejna próba, a czy udana- nie wiem. ;p

____

Suknia długa, biała
w koronce skąpana-
jest wspaniała.

Obiecałam kochać cię
po kres istnienia-
lecz waham się.

Teraz powoli umieram
uchodzi ze mnie życie-
tak śmiem mniemać.

Potrzebuję pomocy
tylko z twojej strony-
daj mi trochę mocy.

Bo ona jest, jak ratunek dla tonącego...

:X.
rhiamona
Ja jako to totalny rymowy nieudacznik nie powinnam się wypowiadać na ten temat ale ten wiersz ma strasznie denerwujące (przynajmniej mnie) rymy. Takie chaotyczne to. I trochę banalne.
Ale powiem jeszcze raz - wydaje mi się że potrafisz.
pisz dalej
pozdrawiam wink2.gif
Rookwood
No, niech bedzie. ale moze tylko dlatego, ze jest pozno i nie rozrozniam actimela od maslanki. Ale rymy rzeczywiscie denerwujace.
Lepiej. Takie odnosze wrazenie.
Rosssa
Powtórzę się jak poprzednicy, że rymy tu denerwują. A wierszyk taki malutki, w sumie może być, słowa trochę ze sobą nie współgrają, ale nie ma co się martwić, z czasem będzie coraz lepiej. Podoba mi się pierwsza zwrotka, taka zwykła i prosta, ale jest git. Pisz dalej wink2.gif
PrZeMeK Z.
Troszeczkę banalnie, ale nie jest źle. Podoba mi się trzecia zwrotka. No i sama "ślubna" sytuacja.

I, na litość, błagam. WaHać.
Avadakedaver
nieeeeeee
fuj, masakra. przykro mi to mowic, bo wiem ze sie starasz, ale seiro. mi sie nie podoba ani ciut. ryTmu nie moge znalezc za cholerę.
Lilith
ja tam widzę postęp
ale nadal jest słabo
pracuj, pracuj smile.gif
Rookwood
Avada --> Jest cos takiego jak rym niedokladny. Dobrze zastosowany jest prawie niewidoczny, ale uplynnia czytanie i sprawia, ze wiersz ma swoj rytm i melodyjnosc. Nie mowie tego akurat o tym wierszu, ale ogolnie. Zmiast rzym-dym mozna cisza-słyszał, prawda? Delikatniej brzmi.
Katon
Wiersz słaby, ale co do samego rymowania to zgadzam się z Rookwood. Jeśli będzie tak podchodził do tego co jest rymem, a co nie to wkrótce wyeksploatujesz się, Avado.
WildThing
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 11.02.2007 12:32)

I, na litość, błagam. WaHać.
*

Hm... może źle podchodzisz do tego słowa... Może chodziło o wĄchać...
Dobra, wiem, jestem nienormalny tongue.gif
Avadakedaver
tak, katon i rookwood macie rację, to znowu pieprzona literówka, miało być "ryTmu" a nie "rymu".

ech, stara avada...
Child
Ta. Tylko że rytm też zdarza Ci sie gubić XD
Avadakedaver
no ale to nie zmienia faktu, ze tu jest go mniej niz u mnie, a pozatym jak ja sam czytam, to rytm jest.
Katarn90
koszmarne. moze nie powinienem tego mówić, ale jak sie coś publikuje to się powinno być gotowym na krytykę . a przede wszystkim powinno się wyeliminować błędy ortograficzne.
Nesta
Ojej oO nie wiem, jak to zrobiłam, że napisałam przez ch, ale błąd już poprawiony. wink2.gif

Katarn, a kto powiedział, że jestem nie przygotowana na krytykę? Jak widzisz, nie rzucam się na nikogo, dlatego że nie podoba mu się ten wiersz. ;p Ja sama nie uważam go za piękny, ale od czegoś trzeba zacząć, nie?
Albinka
2 zwrotka mi sie nie podoba . Nie wiem czemu blink.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.