Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Origami
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Ludwisarz
Ciekaw jestem czy ktoś z Was zajmuje się poważniej zginaniem kartek i potrafi więcej niż statek, czapeczkę czy samolocik.

Generalnie to origami.art.pl i jest na czym oko zawiesić. Moim celem jest 'Kawasaki Rose' i jest to bardzo praktyczny cel, bo się przyda. A póki co:

Łabądź najprostszy na świecie.
Zuraw.
Pan Zuraw i Pani Zuraw
Koliber zrobiony 10 min temu
Znow koliber
I jego trzecia odsłona

Tak naprawde ten temat nie po to, zeby sie pochwalic, bo kompletnie nie mam czym, ale moze ktos z Was tez sie tym zajmuje i rzuci garsc praktycznych porad i trikow, wytlumaczy conieco. No. Jak nie bedzie zainteresowania to sie przeniesie w galerie.
A teraz ide liczyc zestawy maturalne z matematyki. Aloha!
Cat
aha
em
Mój psor od polskiego, odkąd rzucił palenie, nałogowo origamuje.
Wczoraj zrobił mi tyranozaura na szczęście przed egzaminem. A kiedyś jak koleżanka odpowiadała, to on po 20 minutach jej męczarni dał jej zrobionego w międzyczasie aniolka z origami ze słowami "masz aniołka i siadaj".
smagliczka
Jakiś fajny gość wink2.gif
Widać origami to dobry sposób na głód nikotynowy.

Ja miałam kiedyś taką książkę z różnymi motywami origami i zasadą składania... Nawet żurawie i takie tam inne składałam z nudów. Ale z pamięci to umiem tylko samolocik, łódeczkę, czapkę i piekło-niebo tongue.gif
Standart.

Najczęściej stosownym "origami" to jest chyba najzwyklejsza w świecie harmonijka.
Na szczęscie już nie muszę sie w to bawić. cheess.gif
Lilith
umiałm kiedys baseta, słonia i żurawia zrobic
musze sobie przypomniec.

edit: żurawia takiego w locie jak na zdjęciu i brodzącego w wodzie z jedną nóżką bardziej.
Lilith
sorry, za offtopa, masz rodzeństwo Albinka? albo chociaż przyjaciół w swoim wieku?
Potti
czasem jak sprzątam to znajduję taką książkę z origami i wtedy zwykle zaczynam czuć nową pasję, ale kiedy tylko próbuję przejść do czegoś trudniejszego brakuje mi cierpliwości i rzucam ;>
Avadakedaver
a ja umiem tylko niebo-piekło skleić żeby wyszła morda i sie bawie w brzuchomówcę
Sihaja
A ja umiem statek. Ale taki cwańszy. Nic innego nie umiem.
Lilith
pokażcie!
ja jak sobie przypomne, to wam baseta pokażę.
na razie wciąż nie pamiętam.
Ludwisarz
A "bardzo ładnie Tymon, tak dalej, powodzenia" gdzie?
PrZeMeK Z.
"bardzo ładnie Tymon, tak dalej, powodzenia"

Tu.

Ja tam nawet samolotu nie umiem.
Child
bardzo ładnie Tymon, tak dalej, powodzenia czarodziej.gif
smagliczka
Przemku, a gdzieś ty się uchował?
wink2.gif
PrZeMeK Z.
Jak twierdzi mój profil użytkownika, "Mała wioseczka na Mazurach".

Serio. Nigdy mi nie wychodziły. A nawet jeśli, to nie chciały latać.
Satania
ślicznie . powodzenia . cheess.gif

chodziłam 2 lata temu po szkole na dodatkowe zajęcia z origami . ale jak juz zaczęliśmy trudniejsze rzeczy robić to zrezygnowałam cheess.gif bo ja nerwus jestem i jak mi cos nie wychdzi to sie odrazu denerwuje tongue.gif

także podziwiam ludzi mających do tego cierpliwość wink2.gif
LilienSnape
och .
cud miód Tymon . oby tak dalej x D
powodzenia x P
Sihaja
Tymon, Ty zdolniacha jetseś, wiesz, Ciebie chwalić nie trzeba tongue.gif
Avadakedaver
nie martw się tymon, następne ci lepiej wyjdą xP
anagda
Ja potrafię zrobić świnkę. Tzn. mordkę świnki. Ale nie wiem czy zgięcie kartki w trzech miejscach można nazwać origami tongue.gif

Za to z origami też potrafię zrobić jedną rzecz. A mianowicie kwiatka. Takie coś pod tulipanka chyba podchodzące. Ale szczytem szczytów to to też nie jest...
em
w temacie mego psora: w sobote przed olimpiadą dostałam od niego tyranozaurusa rexa na szczęście.
Zeti
Umie ktoś zrobić taką składankę jak Mike w PB???
Avadakedaver
ja umiem. i od tygodnia zostawiam po całej szkole biggrin.gif
Zeti
Napisz jak, albo daj jakiś link z obrazkiem lub instrukcją
Avadakedaver
ignoranci. "duck" napisali.
Zeti
Dzięki. Sprobuje to złożyć. Może się uda. cheess.gif
matips
Jakiś czas temy prubowałem coś skąabać, pare figórem mi wyszło, na pamią nauczyłem się żurawia. Zrezygnowałem jak przez 3h składałem nietoperza.
Neonai
drodzy moderatorzy. upraszam o nieusuwanie powyższego posta. drodzy użytkownicy. oto przykład jakich postów nie należy pisać!
MisieK
sysunia. cześó widzi pioch.
BlackOmen
QUOTE(matips @ 09.05.2007 20:39)
Jakiś czas temy prubowałem coś skąabać, pare figórem mi wyszło, na pamią nauczyłem się żurawia. Zrezygnowałem jak przez 3h składałem nietoperza.
*

in b4 deletion
user posted image
Avadakedaver
user posted image
Zeti
QUOTE(matips @ 09.05.2007 21:39)
*

To jeszcze nic.
Wiecie co to jest rzuf?
Ludwisarz
Oczywijsiće.

A Fzhut?
Zeti
z zdaje się że wiem.
LilienSnape
czyli rze co ? bo nie wiem.
Zeti
rzuf to żółw
Fzhut to (wg. mnie) wrzód
Avadakedaver
a według mnie wschód.
Zeti
zależy jak czytać.
LilienSnape
że żółw to wiedziałam.
a wrzut t to raczej nie jest. jakos nie wychodzi.
Ludwisarz
wschód.
Zeti
czyli mała pomyłka. smile.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.