Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Szklane Kwiaty
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
MaryStebbins
Gdybyś ty miał szklane kwiaty!
Gdybyś ty miał szklane kwiaty…
To jest pomysł, gdy się nuży,
Takim kwiatem się posłużyć,
Gdybyś tylko miał.

Gdybyś przyniósł szklane kwiaty…
Gdybyś przyniósł szklane kwiaty!
Zwykłe kwiaty, chociaż żywsze,
Dużo krócej będą śliczne.
Gdybyś tylko dał.

Gdybyś ty miał szklane kwiaty…
Gdybyś ty miał szklane kwiaty!
Miast w pół pensji się zadłużyć
Wystarczyłoby…odkurzyć…
Gdybyś tylko miał.

Trudno by je solą zbroczyć.

Mogłabym mieć szklane oczy
Gdybyś tylko chciał.

Katarn90
hmm, no więc tak - błędów nie zauważyłem, wszystko niby poprawnie, ale jakoś mnie nie zainteresował. czuć, że miałaś jakiś pomysł, ale chyba nie wyszło ci przelanie tego na "papier". musiałem się zmusić do przeczytanie ostatniej strofy. cóż, może to wina samopoczucia
tak czy siak czekolada.gif bo niby jest wszystko ok.
Lilith
oj da na Mazowsze.
Nesta
A miii się bardzo podoba. wink2.gif O!.
Albinka
Mi jakoś 2 ostatnie zwrotki nie pasują do pozostałych...
ale tak to w porzo!! Dla ciebie nutella.gif
MaryStebbins
Kurna, pomioty szatana! Nie chce słodyczy, trzeci dzień jestem na diecie!
Gr.
Albinka
QUOTE(MaryStebbins @ 14.02.2007 17:44)
Kurna, pomioty szatana! Nie chce słodyczy, trzeci dzień jestem na diecie!
Gr.
*

Dobra... nie musisz przyjmować mojego prezentu cheess.gif
Rookwood
A mi sie strasznie podoba. Taki moj, jesli nazywam moim wszystko co lubie. Dobry pomysl, troche zaskakujacy, swieza wizja. Ciacho. O, przepraszam z tym ciachem. To niech bedzie taka mala stokrotka, slicznie.
PrZeMeK Z.
Podobało mi się. Smutny wiersz, przynajmniej ja go "na smutno" odebrałem. Bardzo by do niego pasował akompaniament fortepianu.
MaryStebbins
Tak.Fortepian, szara sukienka i miejscami smutny, miejscami ironiczny głos zmęczonej kobiety.

Ja nie wiem, gdzie tu Lilith zauważyła wątki ludowe.
Lilith
kojarzy mi się właśnie z zawodzącym głosem rumianej kobiety w stroju ludowym, z kraśnym wiankiem na głowie i czerwoną pomadką na ustach, gdzieś nad górskim strumieniem, a dokoła sarny i zające
poza tym częste powtórzenia i język rodem z bacówki, moda jest na takie wiersze wink2.gif
Albinka
QUOTE(MaryStebbins @ 14.02.2007 22:54)
Tak.Fortepian,
*

Mogę przyjść na kasting?? cheess.gif
em
no, ma taki ludowy posmak. ale dobry, no mi się podoba, chociaz ja na wierszach to jak na fizyce smile.gif
barfso
A mi dla odmiany się podoba. ;p
I to bardzo. Odkurzenie nie jest złe, tylko, jak już, nie najlepiej zastosowane. Ale sam pomysł świetny. I odkurzenia, i całego wiersza.
Cailith
Tak.
Bo szklane kwiaty to pomysł tak dobry, że jestem gotowa zabić za inny pozostający na takim samym poziomie wink2.gif
Świetnie napisane, z zaledwie kilkoma niewielkimi niedociągnięciami, z klimatem poezji śpiewanej, ze zmęczoną szansonistką w tle i zapijaczonym pianistą z papierosem w ustach.
Dla mnie bomba.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.