Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strony
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Avadakedaver
Po lewej stronie mamy młodość.
po lewej mamy fantazję.
Po lewej mamy Tarzana,
Po prawej - eutanazję.
Po lewej Piotruś Pan,
Po lewej szkoła, książki, komputery.
Po prawej nie jesteś sam,
po prawej imprezy cztery.
Po prawej mamy piwo i dziewczyny,
po prawej samochody,
po lewej za to problem
by samemu wejść na schody.
Po lewej zależność,
po prawej odpowiedzialność.
po lewej samotność,
po prawej niewidzialność.

a ty po której staniesz stronie?
po żadnej. ja swojej bronię.
MaryStebbins
Nooo już dobre nawet.
No, podoba mi się.
Tylko pointa jakaś taka...nie wiem, oczywista.

EDIT
Ej.Pisałeś kiedyś taki wiersz o Wiedzminie.Gdzie on jest?
Avadakedaver
tu.
barfso
Ta. Zdecydowanie lepszy od tych poprzednich. Podoba mi się. Powiem szczerze, że dla mnie zaskakujący tematem. A formą Twój. Czyli wszelaka dozwolona.
Wyszło Ci, wyszło, wracasz do świata żywych.
Nesta
Hmm, podoba miiii się. tongue.gif.

Pozdrawiam. wink2.gif

edit: A wiersz 'Do Wiedźmina' również jest świetny. ;p
WildThing
Gdybyś przedtem nie pisał lepiej to by mi się bardziej podobało. Czy to zrozumiałe? biggrin.gif
Lilith
fajny
fajny fajny
tak
fajny
Zeti
Wiersz bardzo dobry, zaintrygował mnie, bardzo pouczający. Mozna przy nim snuć refleksje o swoim własny żyćiu, po której my stoimy stronie, czy mamy swoje zdanie, czy konformizm zeżarł nas do reszty...
Avadakedaver
no. czy jesteśmy dorośli czy nie, czy sami wybieramy stronę, czy nie. czy starzeniue się zarówno fizyczne jak i moralne, umysłowe, psychiczne zawsze odbywa się tak samo? czy w ogóle musi się odbyć? czy ludzie którzy przestali się rozwijać w wieku 7 lat są błogosławieni czy przeklęci?
i takie tam.
nikt tych moich wierszy nie rozumie.
barfso
E tam. Czasami ktoś zrozumie ze dwa wersy. ;P
TWOJA STARA TWóJ STARY!
Sara
Całkiem fajny wiersz.

Ja stanę po prawej stronie!! cheess.gif
Eva
Aj tam zaraz nikt nie rozumie. W porownaniu do wierszy formistow to Twoje w zrozumieniu sa wrecz banalnie proste ;d Ale to wszystko od punktu widzenia i porownania zalezy jak widac.

I zgodze sie z Mary, pointa troche po ryju zes dal :P Mogles chociaz troche wiecej miejsca na refleksje i zastanowienie zostawic. Ja na ten przyklad w swojej tworczosci mam jeden wiersz w ktorym ponty nie ma w ogole, ale to nic chwalebnego xD

Saro vel. Albinko 2 - widac na pierwszy rzut oka zes ten wiersz zrozumiala xP
PrZeMeK Z.
Po kilkukrotnym przeczytaniu stwierdzam, że fajny. Rzeczywiście, coś ważnego powiedziałeś, Avada. Warto pomyśleć, po której jest się stronie.
A puenta mi nie przeszkadza. Bądź co bądź, jako autor wiersza musiałeś się ustosunkować do tego, co w nim mówisz. wink2.gif
WildThing
Nie kojarzy wam się troszke z 'Arahją' Kultu?
barfso
Nie. Styl podobny, więc mogłoby się kojarzyć w sumie, ale ja tego nie umiałbym zaśpiewać. Kazik pewnie też nie. ;P
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.