Avadakedaver
20.02.2007 20:39
Po lewej stronie mamy młodość.
po lewej mamy fantazję.
Po lewej mamy Tarzana,
Po prawej - eutanazję.
Po lewej Piotruś Pan,
Po lewej szkoła, książki, komputery.
Po prawej nie jesteś sam,
po prawej imprezy cztery.
Po prawej mamy piwo i dziewczyny,
po prawej samochody,
po lewej za to problem
by samemu wejść na schody.
Po lewej zależność,
po prawej odpowiedzialność.
po lewej samotność,
po prawej niewidzialność.
a ty po której staniesz stronie?
po żadnej. ja swojej bronię.
MaryStebbins
20.02.2007 21:00
Nooo już dobre nawet.
No, podoba mi się.
Tylko pointa jakaś taka...nie wiem, oczywista.
EDIT
Ej.Pisałeś kiedyś taki wiersz o Wiedzminie.Gdzie on jest?
Avadakedaver
20.02.2007 21:22
Ta. Zdecydowanie lepszy od tych poprzednich. Podoba mi się. Powiem szczerze, że dla mnie zaskakujący tematem. A formą Twój. Czyli wszelaka dozwolona.
Wyszło Ci, wyszło, wracasz do świata żywych.
Hmm, podoba miiii się.

.
Pozdrawiam.

edit: A wiersz 'Do Wiedźmina' również jest świetny. ;p
WildThing
20.02.2007 22:08
Gdybyś przedtem nie pisał lepiej to by mi się bardziej podobało. Czy to zrozumiałe?
Wiersz bardzo dobry, zaintrygował mnie, bardzo pouczający. Mozna przy nim snuć refleksje o swoim własny żyćiu, po której my stoimy stronie, czy mamy swoje zdanie, czy konformizm zeżarł nas do reszty...
Avadakedaver
25.02.2007 02:52
no. czy jesteśmy dorośli czy nie, czy sami wybieramy stronę, czy nie. czy starzeniue się zarówno fizyczne jak i moralne, umysłowe, psychiczne zawsze odbywa się tak samo? czy w ogóle musi się odbyć? czy ludzie którzy przestali się rozwijać w wieku 7 lat są błogosławieni czy przeklęci?
i takie tam.
nikt tych moich wierszy nie rozumie.
E tam. Czasami ktoś zrozumie ze dwa wersy. ;P
TWOJA STARA TWóJ STARY!
Całkiem fajny wiersz.
Ja stanę po prawej stronie!!
Aj tam zaraz nikt nie rozumie. W porownaniu do wierszy formistow to Twoje w zrozumieniu sa wrecz banalnie proste ;d Ale to wszystko od punktu widzenia i porownania zalezy jak widac.
I zgodze sie z Mary, pointa troche po ryju zes dal :P Mogles chociaz troche wiecej miejsca na refleksje i zastanowienie zostawic. Ja na ten przyklad w swojej tworczosci mam jeden wiersz w ktorym ponty nie ma w ogole, ale to nic chwalebnego xD
Saro vel. Albinko 2 - widac na pierwszy rzut oka zes ten wiersz zrozumiala xP
PrZeMeK Z.
04.03.2007 22:50
Po kilkukrotnym przeczytaniu stwierdzam, że fajny. Rzeczywiście, coś ważnego powiedziałeś, Avada. Warto pomyśleć, po której jest się stronie.
A puenta mi nie przeszkadza. Bądź co bądź, jako autor wiersza musiałeś się ustosunkować do tego, co w nim mówisz.
WildThing
07.03.2007 23:52
Nie kojarzy wam się troszke z 'Arahją' Kultu?
Nie. Styl podobny, więc mogłoby się kojarzyć w sumie, ale ja tego nie umiałbym zaśpiewać. Kazik pewnie też nie. ;P
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę