Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Myśli O Zmierzchu
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
PrZeMeK Z.
Za długie i pewnie przegadane, ale nie umiałem ugryźć tego tematu. A chciałem.
Może ktoś doszuka się puenty.

[...]
Lilith&Katon
jakie romantic smile.gif
no w ogole to ten początek wiesz, taki średni jest
te rymy hmmm, np:
"Gwiazdy pobladły na niebie
I wyłem, byś mnie zabiła
Kiedy zostałem bez ciebie"
no wiesz, takie egzaltowane z lekka
ale generalnie mi sie podobało
Katon mi tu beka, wiec oddaje mu głos.

Słabe, bo cały koncept słaby. Niby romantyczny, a jednak miłość do ciał niebieskich nawet jako figura mnie nie rusza. Księżyc jest patronem kochanków. Nie kochanką.
rhiamona
A mi się nawet podoba. Nie zachwyca ale podoba. Faktycznie very romantic wink2.gif i tak fajnie, płynnie się czyta.
Ale widziałam pisywane przez ciebie lepsze
Pozdrawiam smile.gif
Rookwood
Wszak nie, ciebie niebie nie, ale reszta jest bardzo fajna. Wlasnie romantyczna i wlasnie taka, jaka byc powinna. Ladnie zaplanowane, puenta jest i w ogole wkrada sie jakas nutka 'slodkiego smutku', ktory bardzo w wierszu mi zawsze pasuje.
I rytm jest dobry, i rymy niewymuszone, bardzo, bardzo-bardzo, naprawde.

Cos jest w tej prostocie zamiast skomlikowanej symboliki symboliki.

Przez niewymuszone rymy mam na mysli to, ze nie wyglada, zebys sie specjalnie gimnastykowal nad nimi. Bo czestochowskie bywaja.
PrZeMeK Z.
Księżyc jest patronem kochanków. Nie kochanką.

I tu cię mam. A kto tak niedawno dowodził, że miłość nie jest czerwona? Dlaczego księżyc musi zawsze symbolizować tylko i wyłącznie jedno?

Też sądzę, że jest słaby. Ale naprawdę w żaden sposób nie potrafiłem tego opisać. Tylko tak się udało. Romantycznie i średnio. Uwierzcie, próbowałem to powiedzieć wieloma sposobami. Może kiedyś uda się lepiej.

Lilith - wiem, zwłaszcza tamta zwrotka jest denna. Niestety.

Rookwood - auć. Ale masz rację.
Rookwood
Wszyscy stosuja synonimicznie słaby i nieambitny.

A mi sie to rozbiega, bo to co wypada, zeby sie podobalo, nie zawsze podoba sie faktycznie.

Slabe nie slabe, jak sam uwazasz, ale dla mnie w porzadku, po moich ostatnich esach floresach to mily odpoczynek.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.