Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Ok O
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
rhiamona
Musze przyznać niechętnie
I z lekkim żalem
Moje oczy są nieciekawe
Rozmazane i małe
Koloru żadnego
Taka cała ja jestem

Są jednak chwile
Momenty malutkie
Z innej strony ujęte
To chyba światła wina
Bo kiedy marzę i czuję
Mam oczy niebieskie
Wielkie i lazurowe
Czasem w trawę wpadające
Przyjemnie zamglone
Słodką naiwnością

I wtedy płynę niby-chmura
Wiosłami zachwytu
Lecz szybko w deszcz się zamieniam
I mokną mi włosy
Eulalia_Cloak
Bardzo mi sie podoba. Jest ciekawe i lepkie, ma w sobie coś ciekawego. Tylko usnęłabym ja z ostatniego wersu pierwszej zwrotki.
I czuję, nie czuje. Mimo mojego komentarzowego analfabetyzmu polsko-znakowego. W wierszach lubię ortografię. O, nawet napisałam lubię.

I takich wierszy mi brakuje. Jakoś coraz mniej ciekawie jest w poezji. Brakuje kropki nad i.
PrZeMeK Z.
No cóż, Eulalio, zatem sama coś napisz! smile.gif

Wiersz mi się podobał, chociaż trochę się gubi w środkowej zwrotce, a raczej jej drugiej połowie. Bardzo fajne wyrażenia, np. "Koloru żadnego". Ładnie wyszło ci też zakończenie. Pasuje mi do nastroju dzisiejszego dnia. Ciepły, choć mokry.
Eulalia_Cloak
Oj tam. Od razu sama.
Wcale nie tak to miało brzmieć. W większości przecież bardzo podziwiam ludzi tutaj zamieszczających wiersze. A raczej właśnie te wiersze, nie same osoby.
Lilith
podoba mi się początek
środek się gubi
koniec rozmywa
Eva
Czasem w trawę wpadające

W tym momencie zrujnowalas mi caly nastroj bo moja wyobraznia podsunela mi obraz wypadajacych z oczodolow galek ktore upadaja na trawe. A tak ladnie sobie budowalam w wyobrazni przestrzen tego wiersza ;p
rhiamona
Masz zbyt obrazową i wybujałą wyobraźnię xD
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.