Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Za Zasłoną
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu
Katarn90
- No, dalej, postaraj się, przecież potrafisz! - ryknął, a jego głos potoczył się echem po kamiennej sali.
Drugi promień trafił go prosto w piersi.
Śmiech jeszcze nie spełzł z jego twarzy, ale oczy rozwarły się szeroko.
Harry, nie zdając sobie z tego sprawy, puścił Neville'a i zbiegał już na dół, wyciągając różdżkę. Dumbledore też się odwrócił w stronę podestu.
Syriuszowi zdawało się, że wszystko dzieje się bardzo szybko. W jednej chwili poczuł, że coś odepchnęło go do tyłu, by ułamek sekundy później uderzyć w starą zasłonę i przelecieć za nią.
Poczuł, że ogarnia go ciepło, a oczy oślepił jasny blask. Uderzył mocno kolanami w kamienną posadzkę i zwalił się całym ciałem na ziemię. Otworzył oczy.
Leżał przed dziwnie znajomą żelazną barierką. Powstał i odniósł wrażenie , że skądś zna to miejsce. Zerknął na różdżkę, którą wciąż trzymał w dłoni - była przełamana.
Rozejrzał się, lecz wszystko co nie znajdowało się w promieniu kilku metrów ginęło w białej i gęstej mgle. Tak jakby nie mógł tego zobaczyć, lub może nie powinien. Chciał zrobić krok do przodu, ale nie wiedzieć czemu, bał się konsekwencji.
A potem wyłoniła się z mgły sylwetka, postać. Osoba średniego wzrostu, która podeszła do zszokowanego Syriusza.
- James?
PrZeMeK Z.
Słaaabe. Nic odkrywczego, nic ciekawego.

Poza tym, skoro upadł do tyłu, to jak mógł uderzyć kolanami w ziemię?
Katarn90

Spadał do tyłu w stronę zasłony, za zasłoną nie wiemy jak leciał, ale skoro spadł na kolana to można się domyśleć, że w dół (można?).
Że nic odkrywczego, zgodzę się, tylko nie wiem czy to wada czy zaleta, a że nie ciekawe to twoja subiektywna opinia więc nie powinienem komentować. tyle
PrZeMeK Z.
Oczywiście, to tylko moja opinia.
Po prostu scena, którą opisałeś, wydaje mi się dziwnie obojętna. Miniaturka powinna jakoś przykuć uwagę. Przykuć mojej Ci się nie udało.
Powodzenia w dalszym pisaniu.
Sihaja
To miniaturka miniaturki jest. Za krótkie przede wszystkim. Lubię miniatury, ale takie, które mają więcej niż dziesięć zdań - inaczej nie udaje się w większości wypadków przekazać ani treści, ani emocji ani zaintrygować autora. Szkoda pomysłu na trzy zdania. Nawet jeśli pomysł średni.
Katarn90
ta ma 19 zdań. A pomysł w połowie J.K. Rowling biggrin.gif
Skaterin
Nie podoba mi sie wybitnie.
Slabe.
Polowa to tekst przepisany z ksiazki.
Dorobiłaś raptem kilka słabych zdań, które mają w teorii tworzyć coś, czego nie tworzą.
Zgodze sie: miniaturka. Ale nawet miniaturki mają wiecej słów.
Katarn90
kochana, czy Katarn to naprawdę żeński nick? blink.gif
Skaterin
Moge wiedziec, do kogo była twoja wypowiedz? tongue.gif
em
lol Katarn widać masz babski styl tongue.gif.
Katarn90
no skoro połowę napisała JK. Rowling... tongue.gif
Skaterin
aaa juz wiem o co chodzi. Wybacz, ze cie wzielam za kobiete, ale nick Katarn kojarzy mi sie z Katarzyna.
Sihaja
ta ma 19 zdań. A pomysł w połowie J.K. Rowling

To była hiperbolizacja, czy jak tam zwał. A pomysł Twój, nie Rowling - bo rozwijając pewien wątek, mógłbyś coś od siebie dodać. A jeśli nie ma nic wartościowego do dodania, to znaczy, że pomysł na rozwinięcie słaby.
Sihaja
Oj, no bo przecież degustibusy różne latajo smile.gif
Lenka
No, można powiedzieć, że mi sie podobało. Sama nie wiem co dokładnie o tym myśleć - rzeczywiście, bardzo krótkie, ale jak dla mnie, to tłumaczy fakt, dlaczego Syriusz nie chciał zostać duchem, no i jest tu zawarty ten "krok".

Pozdrawiam,
Lena
solve
I takie trochę nieciekawe się robi, gdy połowa to tekst Rowling, który czytało się setki razy.

Może gdybyś użył tylko swojej wyobraźni, a nie przepisywał z książki byłoby lepiej.
Albo chociaż skrócić ten przepisany początek i napisać coś własnego?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.