Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Need Help
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Eva
Wlasnie sie dowiedzialam ze wskoczylam z rezerwowych na filologie angielska i nie wiem co robic. Prosze o sugestie, jakies argumenty - i tak pozniej zdecyduje sama ale tak mnie to zaskoczylo ze potrzebuje pomocy.
Skaterin
a konkretniej pomocy w stosunku do jakiego pytania oczekujesz?
isc czy nie?
Eva
Check teh sonda out. Filologia polska vs. Filologia angielska. The fight.
PrZeMeK Z.
Po tym, jak usłyszałem dziś Twój angielski, nie mam wątpliwości. English.
Neonai
angielska!!!! nie marnuj sie na polskiej, pipo.
Avadakedaver
QUOTE(Neonai @ 31.07.2007 23:29)
pipo.
*

to moj tekst xD
avalanche
ja się nie znam na filologiach, ale wydaje mi się, że angielska ciekawsza jest. chyba. no i może daje lepsze perspektywy mimo wszystko niż polska.
Avadakedaver
a co to jest filolologia?
Child
what'cha talkin' 'bout? wink2.gif
Skaterin
Tylko angielska.
Avadakedaver
QUOTE(Child @ 01.08.2007 00:33)
what'cha talkin' 'bout? wink2.gif
*

no nie wiesz czajld? filologja

edit
ide grać w lineage'a
GrimmY
zmień kierunek albo angielską proponuję.
Zeti
Angielska zdecydowanie.
hazel
A ja się wyłamię. Sama miałam w planach filologię angielską. Tylko że nasze realia są takie, że po anglistyce to można być nauczycielem...no i nauczycielem ewentualnie. Żeby z kolei wyjechać do pracy za granicę, trzeba umieć coś więcej, niż znajomość języka i kultury. Chociaż z drugiej strony filologia polska nie wiele się w tym zakresie różni...

A poszłabyś na jakiś ludzki kierunek tongue.gif
Katon
Nie bądź głupia. Filologia angielska to regularna szkółka. Sprawdzanie obecności, nauka z dnia na dzień. A potem już po studiach i robota. Przepraszam, kiedy planujesz mieć fajnie?
kObra.
Kumpela jest na filologii angielsko-rosyjskiej.
Z angielskiego mają straszny zapierdal, mimo że jest na III roku. Na I roku mieli trzy razy w tygodniu samą fonetykę, więc teraz wymiata z takim akcentem, że hej ;>
Ludzie sądzą, że jakakolwiek filologia, to tylko uczenie się samego języka :/
Child
QUOTE(Katon @ 02.08.2007 19:36)
Nie bądź głupia. Filologia angielska to regularna szkółka. Sprawdzanie obecności, nauka z dnia na dzień. A potem już po studiach i robota. Przepraszam, kiedy planujesz mieć fajnie?
*

dla mnie kazda filologia tak wyglada. ale ja jestem prymitywny umysl scisniety ;p
Eva
IFA na UAMie ma duza renome, bardzo duzy nacisk klada na wymowe, no i dodatkowy jezyk jeszcze. Kusi mnie (wiem ze bezuzyteczny) ale ghaeilge. Z tego co mowil znajomy, ktory konczy niemca z dunskim ale ma dosc duza wiedze z zakresu jezykow i filologii w ogole, po IFA'ie sie nie zostaje nauczycielem xD Poza tym ja nie zamierzam konczyc tylko jednego kierunku :P Wiec.. w sumie zlozylam na angielska. A za rok, dwa, moze trzy.. moze sinologia. Moze filmoznawstwo. Moze filologia polska. Moze cokolwiek co mi wpadnie do glowy, kto mi zabroni? ;> Wieczny student to moje przeznaczenie XD Wiec.. temat w sumie mozna zamknac :d
avalanche
plany przyszłościowe są zawsze fajne, a potem czasami wychodzi inaczej i że już nie jest tak prosto jak to się wydawało ;ddd ale to może mi się tylko tak wydaje?
Eva
2 kierunki to minimum, po trupach bede do tego szla xD Nawet zarabiajac korepetycjami 20zl/h. Albo nawet 15zl/h na poczatek. Z DZIECMI BEDE PRACOWAC. Z DZIECMI. dementi.gif
Child
oke. mozemy pracowac ;d
MisieK
lol.
to już wiem dlaczego ludzie z uniwerku mówią, że u nich też się nie kończy studiów w 5 lat. cfaniaki ;C
Eva
a tero sie przyznac co za szajbusiewicz mi sonde pojeboł xD
MisieK
dodam, że przez to, że było tak nisko na liście zagłosowałem na jakąś srajologie zamiast na piwo XD
Child
zawsze mozesz edytowac, cozem uczynil ;p
Eva
tozem zrobila :P
Child
nadal uwazam ze moj glos poszedl na najlepsza opcje ;d
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.