Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Stuk-puk
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Avadakedaver
długo myślałem nad tym wierszem. miałem coś na celu, wyjaśnię po pierwszych komentarzach.

raz - dwa - trzy.
stuk-puk. czary mary.

trzy - pięć- osiem.
kto tam?
twój stary.

owczarnia
Koszmar z ulicy Wiązów cheess.gif?
Sihaja
Nie, żebym chciała powiesić to w pokoju na ścianie, ale podoba mi się. Dobre, dobre:)

yeaaaah kiss.gif
Zeti
twój stary?
ze co, że co, ze co?

Ale nawet fajne, jak się drugi raz przeczyta.
PrZeMeK Z.
Ej, albo nie załapałem żartu, albo wiersz jest cholernie poważny.
Opcja 1: w sumie wesoły i fajne wykorzystanie "twojego starego" (LOL)
Opcja 2: kurde, jakiś lęk przed ojcem? Przykre. I budzi niemiłe skojarzenia.
Avadakedaver
no, o tą powagę nagłą przy końcówce mi chodziło własnie ;]
Sihaja
No widzisz, widzisz? Nie taka wredna ze mnie jędza ;P Ale wiersz naprawdę mi się podoba. I ta na wpół powaga, na wpół śmiech na końcu. Mhm, mhm.
Avadakedaver
bądź jędzą, badź, wtedy więcej znaczą Twoje komentarze : P

i sie ciesze ze fajne wreszcie cos.
Katarn90
skoro wszyscy ci tak nasłodzili, ja trochę ponarzekam, ale proszę, doceń moją opinię,bo naprawdę się zastanawiałem sporo zanim napisałem ten komentarz i wiele razy twój wiersz przeczytałem.
Oto moje wnioski:

1- Doszedłem do wniosku, że zmarnowałeś dobry pomysł. Mogłeś to wydłużyć, na przykład do 4 strofek (są 2), a klamrą spinającą całość byłoby właśnie owe stuk-puk. Oczywiście zmieniłoby to cały wydźwięk, ten "twój stary" nie miał by już takiego kopa, więc nie jest do duży błąd. tylko takie moje życzenie....
2 - ...ale jest jak jest i trzeba się zająć tym co jest biggrin.gif Przede wszystkim, jak każdego zabiły mnie za pierwszym razem słowa w ostatnim wersie. Umiesz zaskakiwać. Zmusza do pomyślunku, zastanowienia, a nawet debaty o znaczeniu tych słów w kontekście całości, można dopisać do tego całą historię, to zaś ćwiczy wyobraźnię, to zaś pomaga się rozwijać, a to zaś trafia do szkolnych elementarzy, a dzięki temu zaś dostajesz nagrodę ministra edukacji. Podoba ci się?
http://forum.freeware.info.pl/gry/gta.html
Skala szkolna: +4/-5

czekolada.gif
Avadakedaver
ha. dziękuję za rzetelny komentaz.
czy jak to sie tam mowi.
barfso
Ja tam nie odszukałem od razu poważnego akcentu. Wystarczy, że mi się podoba. I to bardzo, super, Avada. ; )
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.