Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: śmieszne Zbereźne Regionalizmy
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Avadakedaver
hejka !!!!!!!11!!!1!! czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif cry.gif cry.gif czarodziej.gif

zakładam temat do ktorego będzie się wrzucać regionalne teksty i zwroty, ale te najzabawniejsze, na jakie aktualnie panuje moda. u mnie w szmatotułach akurat jest kilka perełek:

z p*zdy strzela --> ma pretensje (czyt. szczela)
geju wsiowy --> obywatelu/kolego/przyjacielu; np "idziesz ze mną, geju wsiowy?"
ogień w szopie --> używane, kiedy coś jest bardzo bardzo. Np: mieli taki wypadek, że to jest ogień w szopie.
ju ken dens w ch** --> tzw zgon party, zatrzymane na fazie kiedy podmiotu nie trzeba wynosić, ale wystarczy posłużyć ramieniem lub dwoma, a sam dojdzie do domu ( z zawrotną prędkością 0.5km/h)
ni to ch** ni ciasto - ni to pies i wydra, ni to pies ni zając. Czyli takie ''niewiadomo co''. Tekst mojego autorstwa, sie pochwale skromnie.
hazel
ogień w szopie dobre.

Ja tam jestem zacofana w tych kwestiach genaralnie.

Btw, a nie na bziumie powinien być ten temat przypadkiem?
Ludwisarz
ni w pięć ni w dziewięć - ni w pizde ni w oko.

a z ta szopa to chyba starales sie nam na zlocie wytlumaczyc, co znaczy bardzo bardzo, ale nie moglismy pojac. nadal nie mozemy, mniemam.
a nie, ty mowiles, ze ja cos robie. dym, burdel, sajgon? Cos tam mowiles tymi swoimi regionalizmami.
PrZeMeK Z.
Jeszcze tylko tutaj nasrać na środku - bałagan jest.

Mało regionalne może, ale słyszę to w kółko :]
Ramzes
Bo pójdziesz w pi*du na Kucelin - ogólnie można powiedzieć, że to taka niby groźba wyrażająca - nie wku*wiaj mnie, bo ci coś zrobię - albo - bo cię wygonię z domu (Kucelin - jedna z częstochowskich dzielnic wink2.gif)
Avadakedaver
QUOTE(TimmY @ 11.06.2008 23:48)
ni w pięć ni w dziewięć - ni w pizde ni w oko.

a z ta szopa to chyba starales sie nam na zlocie wytlumaczyc, co znaczy bardzo bardzo, ale nie moglismy pojac. nadal nie mozemy, mniemam.
a nie, ty mowiles, ze ja cos robie. dym, burdel, sajgon? Cos tam mowiles tymi swoimi regionalizmami.
*

'ale gnój' mowilem.
jednak generalnie znaczy to samo co dym, burdel. sajgon, masakra. no prawie. z tym ze po robieniu gnoju spoczywa na gnojmakerze wieksza odpowiedzialnosc, albo zwraca na siebie wieksza uage.
na przyklad. imreza.
"ojej, twoi starzy nei wiedza o tej imprezie a ja ci zrzuciłem telewizor z polki i sie rozpadł na czesci, ale oprocz tego zalalem ci kompa piwem i wrzucilem teleofn do kibla przypadkiem"
" ouuu... jest gnój, stazy mnie zabiją"
kObra.
H3! - do teraz z kumpelą nie wiemy co to oznacza, aczkolwiek wpadłyśmy na to na naszym uczelnianym podwórku i tak jakoś zostało i ciągle tylko "h3, h3, h3" cheess.gif

"Twoja stara kąsa w pięty."

"Uleciałam jak z kamfory."

"Jesteś zakręcona jak tampon w piź**ie."

"Jesteś zakręcona jak dekielek od ogórków."

"Ale żol.pl" cheess.gif

Jak sobie coś przypomnę, to ino napiszę.
Katon
do ch*ja wacława

ogień z dupy - kiedy coś jest takie bombastyczne; pierwszy raz słyszałem w kontekście trailera do 300

Ludwisarz
QUOTE(Avadakedaver @ 12.06.2008 08:02)

'ale gnój' mowilem.
jednak  generalnie znaczy to samo co dym, burdel. sajgon, masakra. no prawie. z tym ze po robieniu gnoju spoczywa na gnojmakerze wieksza odpowiedzialnosc, albo zwraca na siebie wieksza uage.
na przyklad. imreza.
"ojej, twoi starzy nei wiedza o tej imprezie a ja ci zrzuciłem telewizor z polki i sie rozpadł na czesci, ale oprocz tego zalalem ci kompa piwem i wrzucilem teleofn do kibla przypadkiem"
" ouuu... jest gnój, stazy mnie zabiją"
*

czy ja u katonskiego zrzucalem telewizor z polki i sie rozpadl na czesci, zalalem kompa piwem, wrzucilem telefon do kibla? caly czas nie moge zrozumiec.
MisieK
pięknie aż dupa mięknie
siubidubi ju ken drink, po prostu wal
Miranda
nie wiem czy regionalizm, ja uzywam dosc czesto wyrazenia "nie w kij pierdzial" oznaczajacego "nie byle co". np "sa razem od 40 lat, taki zwiazek to nie w kij pierdzial".
poza tym uzywam brzydkich slow dosyc czesto, wiec po prostu nie zwracam na takie rzeczy uwagi :F
Avadakedaver
Timmy. pożyjesz ze mną tydzień, to się dowiesz.
w kontekscie w jakim uzylem tego do Ciebie, mialem na mysli 'zadymiarz'(od zadymy).
wiesz co to zadyma, nie?
Katon
nawet bym jej nie osrał - gdy dziewczyna nie jest specjalnie urodziwa

gruba dupa z ryja - dziewczyna o ładnej twarzy

musi płacić twarzowe - brzydka dziewczyna; twarzowe to hipotetyczna opłata jaką powinni płacić brzydcy ludzie zanim gdzieś wejdą

twarzowiec - skrót, jak wyżej

Ludwisarz
Ale żeś się wystroił jak stróż w Boże Ciało. - lubie to powiedzonko.

Avada - no okej, ale ja tam zadymy nie robilem ;p
Avadakedaver
nie chce mi sie ylumaczyc regionalnego znaczenia zadymy...
asiatal
zadyma = afera
owczarnia
"Jak srający kot na puszczy" - tekst mojej babci. Mieć minę jak srający kot na puszczy, wyglądać jak srający kot na puszczy. Czyli z zadęciem, nadęciem. Albo ewentualnie po prostu głupio.

"Suchym kijem przez internet" (czegoś nie dotknąć) - wiadomo. Bardziej finezyjna odmiana "nie osrałbym jej" cheess.gif.

"Sanepid wołać" - "Ta jak buzię otworzy to do razu sanepid przyjeżdża" - ktoś jest głupi jak próchno, kompletny (na ogół kompletna) debil, debilka.

"Z gówna bata nie ukręcisz" - tak mówił mój fryzjer (niejaki Łukasz) swego czasu, jak miauczałam o proste włosy, takie żeby same, bez prostownicy się prostowały cheess.gif.

"Od tego drzewa w pizdu" - to się wzięło od pewnego starego dowcipu, a oznacza ni mniej, ni więcej, tylko "bardzo daleko".

Może mi się później jeszcze jakieś przypomną. Ja ogólnie koszmarnie przeklinam, moi znajomi też, więc jest tego sporo.

A, jeszcze się mówi u nas "robić diabła", czyli kłopoty. "Aleś diabła narobił, no", czyli "no i co najlepszego narobiłeś?"
Avadakedaver
"no i chu ci w nere'' - to samoco kij ci w rączkę, czyli wiadomo.
" szczypie w jajo" np. "ciebie szczypie w jajo że on ma mercedesa a ty skodę."
"żal ci dupę ściska" - jakże to genilany tekst. idealnie odwzorowouje zachowanie pośladków, kiedy znajdujemy się w beznadziejnej sytuacji, w ktorej nic nie mozemy zrobić, jak tylko żałować.
owczarnia
Ja wolę "aż się dupa marszczy" wink2.gif.
Avadakedaver
o kant dupy roztrzaskać - to niczego.
em
ach, jaka wszechstronność dupy wynika z waszych postów.
Katon
o kant dupy ROZBIĆ!

dupe se tym możesz podetrzeć - to nie jest wiele warte

poka cycki - kiedy ktoś gada nudno, głupio i chce się mu to jakoś delikatnie zasugerować; większą moc rażenia ma, gdy targetem jest kobieta

wali ci z pyska jak z wysypiska - stare ale jare
owczarnia
Wali ci z pyska jak z dupy tygryska - szkolne Kuby.
Avadakedaver
QUOTE(Katon @ 13.06.2008 16:29)

poka cycki - kiedy ktoś gada nudno, głupio i chce się mu to jakoś delikatnie zasugerować; większą moc rażenia ma, gdy targetem jest kobieta

*

o matko a ja przez dwa lata nie wiedzialem o co chodzi...
Neonai
QUOTE(owczarnia @ 13.06.2008 16:50)
Wali ci z pyska jak z dupy tygryska - szkolne Kuby.
*

hrhrhhrr ;d

ale zapachy, jak u stachy spod pachy
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.