Ponieważ, jak mówi stare przysłowie, Internet Explorer służy do przeglądania Internetu z Twojego komputera i Vice Versa, rozpoczynam na Magicznym Forum kampanię promującą lepsze przeglądarki internetowe!
Wejdźcie na
stronkę i przekonajcie się czy po jej przeczytaniu będziecie nadal chcieli używać IE!
A po co ten temat?
Otóż nie każdego przekonują stronki internetowe. Dlatego chciałbym aby każdy kto już używał przeglądarek takich jak Firefox, Mozilla czy Opera dał znać o swoich wrażeniach. Nie muszą być pozytywne, jeśli masz złe wrażenia z używania danej przeglądarki, nie wstydź się o tym powiedzieć!
Zapraszam do dyskusji!
Mozilla rządzi...
mam ją od kilku tygodni, i co duzo gadać jest lepiej
i ten lisek taki uroczy!
IE SUX!
uzywam firefoxa i jest gites, nie wyskakuje mi co chwile jakis pop-up bo firefox je blokuje, i nie jestem narazony na komunikat "(X) program internet explorer wykonal nieprawidlową operajce (...)" do tego smiga szybciej co na moim celeron 333 jest bardzo wskazane :]
Golden Phoenix
05.05.2005 16:21
Taaak, zgadzam się

Firefox górą.
Mam go od 2 miesięcy i jestem zadowolona. Ba, nawet ubóstwiam ten program

Jest po prostu dobry, działa szybko, blokuje pop-upy, nie ma dziur i miliona denerwujących łatek, aktualizuje się sam i szybko. Do tego mnóstwo pluginów i motywów.Po prostu palce lizać
IE górą. ;-)
zbyt się przyzwyczaiłem , ale osobiście chyba zacznę operować 3-ma: IE , Opera i Żywiec ;-) ;>
mialam ie, i szlag mnie trafial za kazdym razem jak mialam czegos poszukac. od 2 miesiecy mam firefoxa i jest duzo lepiej.
ah, ta reklama XP
Firefox! On mi nawet graficznie pasuje. Poza tym fakt, ze nie musze ogladac
CODE
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.
Polecam ;d
Ja używam niejakiej Tpi. Gdzieś kiedyś ktoś mi dał to na płycie. Jestem zadowolona

Niedawno porównywałam to kolegą który ma opere. Okazało się że tpi ma to wszystko co ma opera + estetyczniejszy wygląd.
Skrin
Też sieprzyzwyczaiłam do IE, ale tylko na IE dizała onet blog... a ja tam bloguję
na firefoxie też śmiga ;]
na początku tylko mnie irytowało, że trzeba było parę rzeczy zassać, coby wszystko działało [jakaś Java VM czy cuś]
A pozatym - szybciej, lepiej, stabilniej.
Firefox najlepszy! polecił mi go znajomy-informatyk jakieś dwa miesiące temu i jednym słowem jestem wniebowzięta
"Po co będę robił stronę zgodną ze standardami dla 1% przeglądarek?". Ile razy to słyszałem, jak jeszcze elektryzowała mnie "bylejakość" niektórych stron?
Dzięki temu, że Firefox, Opera, Konqueror i inne stanowią już 17% wszystkich przeglądarek ludzie zaczynają zwracać uwagę na fuszerę wielu witryn.
Inna sprawa, że jak wejdzie Longhorn to mnóstwo ludzi będzie używać IE7 - chociażby dlatego, że nowy...
Puszczyk
05.05.2005 20:21
Powiem wam, że nie mam nic przeciwko nowym przeglądarką, ale wystarczy mi IE , może zmienie ... a jak już to na Opere, bo już raz ją miałem i była niezła ...
Pottermenka
05.05.2005 20:38
Mam Firefoxa od grudnia. Latwiej mi sciagac empy, uzyteczny, przyjemnie wyglada i czesto aktualizowany .
Ludwisarz
05.05.2005 20:44
Opera.
Od dawna. Jest bardzo dobra, przyzwyczailem sie mocno. FireFoxa zaisntalwoalem, ale brakuje mi paru rzeczy z Opery, do ktorych sie przyzwyczailem.
I jest sterowanie glosem ^^
A IE mnie odrzuca, ale trzeba go czasem uzywac, bo niektore strony tylko IE6..
no..jak na kurnik wchodze to musze przez IE,bomi jakos java na firefoxie nie chce dzialac;p
bo trzeba possać trochę - pójdzie gładko ;>
Pawelord2
05.05.2005 22:19
ale są ludzie co tworzą strony które w zaden sposob nie odpala sie na np. operze ;] wiem, hardcore, ale tacy sa ;]
Ja mam IE i opere i nie narzekam...
"...P..."
teraz to już (bynajmniej ja sie coraz zadziej z tym spotykam) chyba raczej mało kiedy zdarzają się takie numery... ale mi na firefoxie nie chcą się filmiki odtwarzać. ale co tam. jak trzeba to na explorera sie wciska i juz

a firefox i tak najlepszy
Syriusz_Black
06.05.2005 10:44
Chyba mnie przekonaliście :]
Zmieniam IE na Firefoxa
jak ktoś wejdzie na forum z własnymi przekonaniami to wyjdzie z cudzymi
IE? Sporadycznie.
Netscape, czasem Opera. Mam program pocztowyz Netscape'a i mi bardzo odpowiada.
Aha, jest jeszcze takie cuś jak Avant Browser. Niby to-to do IE podobne, ale lepsze. Blokuje wszystkie wyskakujące bzdety.
Avant jest tylko nakładką na IE - wygodniejszy, ale nie poprawia bezpieczeństwa systemu.
A co do odtwarzania filmików w Firefoksie - Bo Windows Media Player nie ma pluginów dla firefoksa. Zainstaluj sobie Classic Media Player albo coś w tym guście a nie powinno być problemów.
dzięki matoos
Nie z domu
Avant
Firefox
IE
Tych używam w takiej kolejności. Jak mi jakaś strona nie chce się ładować w Avant to ładuje ją Lisem i jest ok ;)
Ofcuz teraz używam Mozilli :P
BlackOmen
06.05.2005 19:08
Łe juz od dawien dawna nie uzywam IE. Juz od dobrych kilku lat zamiast korzystac z IE to najpierw korzystalem z Netszkapy pozniej Opery, Mozilli i skonczylo sie na Firefoxie. No i Thunderbird na odbieranie maili. czuje sie jak przecietny szary uzytkownik neta. Wszyscy siedza na Mozilla nowadays. Juz sie nie wzbudza poruszenia jak korzysta sie z czegos innego =(
Alexa666
06.05.2005 22:45
ja mam firefoxa i jestem zachwycona =) jest estetyczny, łatwy w obsłudze i w ogóle: precz z IE-szitem!
Black, nie wszyscy, dopiero 10% sieci. Inna sprawa że akurat w polsce świadomość jest odrobinę wyższa i mamy około 15%. Ale to i tak mało. IE ma około 85% (na świecie) więc jeszcze długa walka przede mną.
A IE 7 będzie tak samo beznadziejne jak 6. Jeszcze się nie zdarzyło żeby następny IE był lepszy niż poprzedni (pod najważniejszymi względami - bezpieczeństwo, obsługa CSS, standardy W3C itp.) a bez oderwania IE od samej struktury systemu nie da się niektórych błędów naprawić. Więc wątpię żeby był lepszy i nie widzę w nim problemu dla Firefoxa.
BlackOmen
16.05.2005 10:50
Black, nie wszyscy, dopiero 10% sieci. Inna sprawa że akurat w polsce świadomość jest odrobinę wyższa i mamy około 15%. Ale to i tak mało. IE ma około 85% (na świecie) więc jeszcze długa walka przede mną.
Z przyjemnoscia Ci pomoge. Paru znajomym plci pieknej formtowalem dysk i instalowalem wszystko na nowo. Dorzucilem gratis firefoxa i jakos nikt nie przesiadl sie an IE na nowo
Ja też od jakiegoś czasu używam Mozilli Firefox i pracuje mi się lepiej niż w IE
Ja długo nie mogłam zrezygnować z Ie, chociaż pieprzył się równo przez pół roku. W końcu padł dysk, wszystko trzeba było montować od nowa i w ten sposób w moj zyciu pojawiła się Opera. Same pozytywy. Brak pop-upów i innych denerwujących przypadłości związanych z IE.
Pozdrawiam
Gall
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę