Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Fatum
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu
Katty
Słońce zachodzi nad Zakazanym Lasem. Drzewa zielenią się pod jego ostatnimi promieniami. Zieleń... Kolor mojego Domu... Wiele lat poświęciłem, by udowodnić, że mój Dom nie jest siedliskiem wszelkiego zła. Oczywiście, zdarzają się zbłąkane owieczki, ale nie wszyscy tacy są... Głupie uprzedzenia. "Z czym kojarzy ci się Slytherin? Z przestępcami." A przecież wśród Ślizgonów było wielu wybitnych ludzi. Sam uczyłem wielu geniuszy... Ze Slytherinu, ale z innych Domów też się zdarzali...
Moi uczniowie. Ulubieni i najzdolniejsi. Merlinie, to musi być jakieś fatum! Wszyscy źle kończą. Albo przechodzą na Ciemną Stronę albo giną tragicznie...Sam nie wiem co lepsze.
Przed moimi oczami tańczą różne obrazy. Twarze studentów przemykają jedna po drugiej. Większość z nich stała się Śmierciożercami. A reszta-cóż, mieli piękne pogrzeby.
Nad drzewami wisi srebrna tarcza księżyca. Mój drugi ulubiony kolor... Ktoś wchodzi do mojego gabinetu. Po chwili słyszę głos Minerwy:
- Nie zadręczaj się tak. Nie możesz im pomóc-
Wyrzucam ze swoich Lily Evans, Toma Riddle'a i Severusa Snape'a. Kiedyś pokładałem w nich wielkie nadzieje. Teraz mogę być tylko rozczarowany.
- Tak, Horacy-mruczę do siebie- Nie możesz nic zrobić-
Tannis
Bardzo fajna jednopartówka. Zaskoczyło mnie to, że narratorem jest Horacy. Myślałam o kimś innym. O kim pomińmy biggrin.gif

Zastanawia mnie jedynie, czy po trzykropkach nie powinny być spacje? Innych błędów nie zauważyłam.

Masz czekolada.gif i pisz dalej.
Katarn90
QUOTE(Katty @ 14.10.2005 23:58)
Sam nie wiem co lepsze.

Pasowałoby raczej: sam nie wiem co gorsze.
Ogólnie podoba mi się.
gail
QUOTE(Tannis @ 15.10.2005 13:31)
Zaskoczyło mnie to, że narratorem jest Horacy. Myślałam o kimś innym.
*

A ja szczerze mówiąc od początku myślałam o Slughornie tongue.gif
Tak mi jakoś to do niego spasowało wink2.gif
A ogólnie fajnie wyszło.
Króciutkie tylko :]
dominisia888
mi sie podoba.. ja rowniez nie spodziewalam sie, ze narratorem bedzie Horacy.. myslalam raczej o... niech to zostanie moja tajemnica tongue.gif
gail
Jacy wy wszyscy tajemniczy jesteście ==
A o by wam dało gdybyście powiedzieli o co chodzi :>?
ANASTAZJA BLACK
No fajnie, fajnie, krótkie tylko i ten błąd, na który zwróciła uwagę Katarn.
Hm, szczerze? Nie spodziewałam się Slughorna. Raczej Snape'a. No ale jak przeczytałam, że Ten Mój Pseudo Snape wyrzuca z głowy Snape'a to stwierdziłam, że chyba się jednak pomyliłam smile.gif
No wink2.gif Fajne, krótkie tylko, pozdrawiam
Annik Black
Bardzo fajna miniaturka. Słyszałam, że już nie piszesz, ale betujesz! Pisz dalej wychodzi ci to. Zresztą zgadzam się z fikiem w 100% biggrin.gif
Joan
Jak ci już wspominałam, droga Katty, wiesz kogo wzięłam za narratora. Dzięki czemu tak bardzo podoba mi się ta miniaturka.

Buziak kiss.gif
Katty
Cóż...Katarn, Ana, to był zabieg celowy.
Sam nie wiem co lepsze.
Jest to jakby odbicie mojego własnego toku myślenia, który przypisałam Horacemu. Osobiście zawsze zastanawiałam się co jest lepsze: zginąć w imię swoich przekonań czy przyłączyć się do Śmierciożerców i żyć wbrew sobie. Dlatego nie poprawiam. Niech zostanie tak jak jest.
Katarn90
Ano chyba, że tak. I jeszcze tak offtopując - jestem płci męskiej!
Joan
Coż Katarn... To chyba jasne, nie? Spójrz na swój podpis
CZŁONEK THE MARAUDERS

Nie jest 'członkini' więc myślę, że jednak jesteś facetem.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.