Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Koniec Świata?
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3
mida
Ostatnio znalazłam w internecie przepowiednię Oriona. opisuje ona że 21 grudnia 2012 roku ma nastąpiś przebiegunowanie Ziemi co doprowadzi do tego że zacznie się ona obracać w drugą stronę. W wyniku tego skorupa ziemska po prostu się oderwie, nastąpią trzęsienia,erupcje wulkanów itakie inne znane z filmów katastrofy.Jednak w filmach zawsze istniał jakiś dobroduszny amerykanin który używając zapalniczki i kijka bambusowego potrafił uratować tą naszą biedną planetę. Może to głupie ale przez pewien czas byłam pewna że to może nastąpić. Kalendarze Majów i Egipjan kończą się właśnie na roku 2012. Jest jeszcze parę innych argumentów niby potwierdzających tę tezę. Ciekawa jestem czy i wy wieżycie w takie sprawy? Czy wieżycie w przepowiednie, proroctwa? A może sądzicie że to kompletne bzdury którymi nie należy zawracać sobie głowy?
Mroczny Wiatr
Jakiś czas temu o tym czytałem. Ogólnie argumenty które dają podstawy do wysnucia takich wniosków są dosyć przekonywujące, ale......... czemu nikt sie tym nie zajmuje dalej? blink.gif

P.S.
wiem o jakim amerykaninie mówisz, to ten co z dwóch wykałaczek i gumki recepturki robi bazuke - MacGyver biggrin.gif
mida
Właśnie o niego. Swoją drogą niesamowity gość no nie?
Shell
Hmm nie wierze za bardzo w cos takiego, koniec swiata mial byc juz z miliard razy. Wiec czemu niby w 2012? Bujda.

A co do autorki tematu, to mozesz wierzyc ze swiat sie skonczy w 2012 ale do tego czasu na pewno zdazysz przeczytac slownik ortograficzny i moze nauczysz sie jak sie pisze slowo "wierzyc" ;p.
kubik
W 2012 nie bedzie zadnego konca swiata

bedzie przejscie ludzkosci w wyzszy stan
Shell
od zera do milionera? ; )
dominisia888
koniec swiata oglaszaja naprawde dosc czesto.... ile razy to ja juz umieralam hmm?? nie pamietam biggrin.gif
tez slyszalam o kalendarzu Majow... rozmawialismy o tym ze znajomymi i stwierdzilismy, ze nie robi i ze zrobimy sobie imprezke tongue.gif tongue.gif
Shell
moze to dlatego ze jest pozno, a moze ze dzisiaj troche wypilam bo kumpela miala urodziny, ale NIC nie zrozumialam z tego postu powyzej.
dominisia888
no bo on jest chyba troszke bezsensu.. tak to jest jak czlowiek za duzo pije tongue.gif tongue.gif
poprostu w klasie mam fanatyka takich rzeczy wiec stwierdzilismy ze zrobimy impreze 21.12.2012 zeby nie "wital" konca swiata w samotnosci... a jka nie bedzie konaca swiata mowi sie trudno... mam nadzieje ze teraz lepioej to napisalam ale nie jestemn pewna sad.gif

sorrka za ten poprzedni post jest dziwny i teaz bym go nie skumala tongue.gif biggrin.gif
Mroczny Wiatr
Za kilkadziesiąt lat to ja już pewnie bede gryzł kwiatki od spodu tongue.gif a tak przynajmniej jest jakis dreszczyk emocji zwiazany ze zbliżającą sie katastrofa, zagładą czy jak kto chce to nazwać. biggrin.gif
Autorce chodziło o to czy wierzycie w tą przepowiednie a nie czy wierzycie w zagłade świata ogólnie. Zainteresowanych odsyłam do książki Patricka Geryla który spisał powiedzmy " dowody " że taka przepowiednia ma się ziścić. wink2.gif

a przy okazji czy ktos wie co się dzieje z komorą pod sfinksem? ktos tam już zaglądał czy nie? tongue.gif
Katon
QUOTE(estiej @ 03.12.2005 09:20)
Lepiej się przejmować tym, co się wydarzy za kilkadziesiąt góra lat w związku z globalnym ociepleniem, niż bzdurnymi wymysłami.
*

Och, Estiej. Jesteś poważnym, dorosłym człowiekiem, nie wierzysz w jakieś kretyńskie przepowiednie z Oriona w maju, więc czemu kupiłeś ideologiczne ściemy o globalnym ociepleniu?
mida
Co o komory pod Sfinksem to chyba jeszcze nadal pozostaje nienaruszona. No ale może wykombinowali co to są za "dziwne" pomieszczonka w szybach wentylacyjnych piramidy? A przebiegunowanie faktyczie miało miejsce jakoś ta przed naszą erą... towarzyszył mu chyba jakiś poop, hmm... A tak przy okazji to wolałabym raczej tego nie doczekać dry.gif

ps.
czasami myślę że nie potrzeba żadnego przebiegunowania by ludzkość wyginęła. Ona sama się niszczy. Powoli i systematycznie.
voldius
spoka ja juz bede po maturze i bede mogl legalnie pic alkohol, gdyz bede pelnoletni.
uff.
Shell
wierzac w to wszystko mozna popasc w paranoje. ; )

taka drobna aluzja, co do kogos kto chyba w nia popadl ;p

ja tam wierze ze swiat sie skonczy dopiero jak umre, wiec nie ma najgorzej ; ). Trzeba byc optymista! ;p
Eva
A ja wam mowie ze bedzie koniec swiata ;p Hahaha jeszcze zobaczycie niewierni
Child
jak to powiedziała pewna pani dochtór - życie najczęsciej kończy się smiercią ;>
Eva
Wiec zaloze sobie w garazu dom pogrzebowy :D
Child
nie lepiej w ogrodku? ;P
Eva
W ogrodku to cmentarz bedzie ;p
Child
o to to mi chodziło ;P poleciałem za dużym skrótem myslowym ;)
mida
A wy już o grobach! Jak będzie koniec świata to i grobów nie będzie... tongue.gif
Są ludzie którzy naprawdę wierzą w takie rzeczy. Takie i inne.
Ja np nie mam zamiaru ubierać się w czarny żakiecik jak przyjdzie 21 grudnia 2012 choć można odnieść inne wrażenie.
Mroczny Wiatr
Bedziesz paradować beż żakiecika? biggrin.gif
Z jakiej części garderoby jeszcze zrezygnujesz? wink2.gif tongue.gif
mida
dla ciebie? Z każdej! tongue.gif
Eva
XDDDDDDD

Moderator, moderator!
Cyberseksu nie tolerujemy!
Wywalic to!
Shell
oh jak rhomantycznie ; )

Elva, Ty po prostu zazdroscisz ;p
Child
tamzaraz seksu Elva. oni nawet gry wstepnej nie zaczeli ;>

a swoją drogą - w 2012 bede miał jakies 24 lata... piękny wiek zeby kipnąć jako kontrowersyjna osobowość rock'n'rolla ;P Ide po gitarę i zaczynam łoić w andergrandzie ;>
mida
powodzenia. Kariera do tego czasu murowana biggrin.gif
Shell
Child a dasz aaaauuuuttttooogggrrraaafff? ;D
Absolution
czytałam kiedyś o tym... ponoć Atlanytda miała coś z tym wspólnego, o ile sie nie mylę to właśnie z Atlantydy pochodzili greccy "bogowie".
Atlantydzi już wcześniej wiedzieli, że ma nastąpić odwrócenie biegunów i przygotowywali się do tego. Jednak tylko niewielkiej części Atlantów udało się uciec od katastrofy (jak niektórzy się domyślają, Atlantyda zatonęła). Po ucieczce , postanowili nauczać nowych prymitywnych ludzi by ludzkość całkiem nie wyginęła...
Ci Atlantydzi którzy osiedlili się w Grecji i nauczali zostali nazwani mianem "bogów".

Nie wiem co o tym myśleć,ale ta historia i przepowiednia Oriona są ciekawe... smile.gif
Child
autograf? oczywiscie ;) szkoda tylko, ze nikt nie będzie mógł opchnąć mojej gitary na e-Bay'u za grubą kasę ;P
kubik
atlantyda to antarktyka
Ahmed
Ludzie!!! Dajta spokój z tym końcem świata i efektem cieplarnianym. Koniec świata w średniowieczu miał nastąpić co najmniej z 50 razy a teraz my, ludzie wykształeceni [LoL] dajemy się manipulować jakimiś złudnymi opowieściami opartymi na rzekomo naukowo potwierdzonych faktach. A całą bujdę o efekcie cieplarnianym to kto rozkręca? Greenpeace, ekologowie....przecież to istna maszynka do zarabiania pieniędzy. Co z tego że lodowce topnieją i się podnosi poziom wód? Wiecie dlaczego? Bo zyjemy w okresie interglacjału ( okres ocieplenia klimatu) a po nim będzie glacjał i klimat się ochłodzi. I tak to mneij więcej wygląda na Ziemi od jakichś 3 mld lat (glacjał/interglacjał, transgresja/regresja). Plejstocen skończył się jakies 10tys. lat temu więc następnej epoki lodowcowej szybko się nie spodziewajmy. Ale od wyższej temperatury tez nie umrzemy.Klimat w skali globalnej się ociepla, nie martwmy się, może nas nie zaleje.....
Child
może nas nie zaleje - Kraków żąda dostępu do morza! ;P
Eva
Bedziemy jezdzic nad morze do Torunia biggrin.gif
Child
zawsze chciałem miec własną wysepke, a gdyby morze startowało od Torunia, to mieszkałbym na jakims atolu ;P
kubik
Akurat globalne ocieplenie równierz jest naturalnym zjawiskiem.

Człowiek ma (chyba) w globalnej produkcji gazów cieplarnianych naprawdę mały procent. Taki wulkan jak wybuchnie na przykład... nie dajmy sie zwariować.
Z tym, ze faktycznie jest to niebezpieczne dla życia tych małych wirusów ale dla planety nie.
voldius
z takim podejściem to tylko się zastrzelić wink2.gif
i tak nic nie zrobisz i wg mnie nie ma o czym gadać.
Shell
esitej, mi sie wydaje (bo nie jestem pewna) ze nawet jesli czlowiek bierze w tym udzial, to sily przyrody nie sa juz tak duze jak kiedys ;p.

Zreszta co za roznica czy umrzemy w 2012 czy 2089? w koncu i tak umrzemy ; ).
Hito
Pewnie, ale mimo wszystko ja wolałbym umrzeć w 2089 smile.gif
Jeśli chodzi o wątek przewodni tematu - w żaden koniec świata nie wierzę (miał być w 2000, potem 5 V któregoś tam roku), a przepowiednie to nie mój resort, nawet w życiu żadnej nie przeczytałem.
Shell
Hito, napewno chcesz dozyc starosci? ;D

A ja chce umrzec mloda i piekna ;D!
Hito
Cos w tym jest, jednak śmierć w wieku 26 lat to zdecydowana przesada, jak dla mnie :]
A o starość się nie martwię, w drugiej połowie XXI wieku pewnie będą istnieć juz jakieś nanoroboty naprawiające i regenerujące komórki smile.gif
mida
Jak na obecne czasy to Polskę raczej wszyscy opuszczają, i nie sadzę by wrócili. Bo po co?
Też wolę nie zchodzić ze świata w wieku lat 25 bo co to by była za przyjemność!
A może jak będę już stara i głucha to wymyślą jak klonować ludzi i problem z głowy. Wszyscy zyskamy nieśmiertelność (oczywiście jeśli nie dojdzie do końca świata tongue.gif )
Ahmed
Działalność antropogeniczna w prównaniu z działaniem sił natury to mały pryszcz i tak naprawdę nie ma praktycznie żadnego większego wpływu na klimat. Emisja gazów cieplarnianych wzrasta z roku na rok, ale głównym gazem cieplarnianym jest....para wodna więc co z tego że wypuścimy w atmosferę dwutlenek węgla, metan i freon skoro i tak stanowią one niewielki odestek gazów cieplarnianych. Człowiek może zmieniać klimat lokalny np. budując miasta (zapylenie, większe zachmurzenie, zwiększone opady i ocieplenie). Tak naprawdę to nie ma dowodów na to żeby człowiek zmieniał klimat w skali globalnej.
Dużo większy wpływ na klimat mają czynniki naturalne takie jak lądolody i ich wpływ na cyrkulację prądów morskich( które przecież są zasadniczym czynnikiem kllimatotwórczym). A co do wyżej wspomnianych erupcji wulkanicznych: wybuch wulkanu Krakatau spowodował emisję tak wielkiej ilości gazów i pyłów do atmosfery, że przez następnych kilka lat notowano temperatury nawet o kilka stopni niższe niż w latach poprzednich. To jest dopiero wpływ na klimat w skali globalnej :]
Lupek
Ogólnie nie wiem co sądzić o tym temacie. Ostatnio przeczytałem "Nostradamus-Wielka Księga Przepowiedni" Francisa X. Kinga i byłem pod dużym wrażeniem, bo książka została wydana w 1996 roku, a pisali w niej że w okresie 1999-2003r. Stany Zjednoczone zostaną zaatakowane więc to nie jest wymysł. Ale jeśli chodzi o "końce świata" tongue.gif to jakoś w to nie wierze.Pamiętam jak wszyscy 11 sierpnia 2000r.(w moje urodziny tongue.gif ) kiedy było zaćmienie słońca latali i gadali że to już koniec świata, nigdy nie zapomne jak mój wujek latał za mną po całym mieście, aby w jego przekonaniu złożyć mi ostatnie życzenia urodzinowe laugh.gif. Nie wiem czy też zauważyliście, ale wiele tragedii zdarza się 11, na przykład 11 września (atak na WTC), 11 marzec (ataki w Madrycie) no i osobiście mój ojciec zmarł 11 grudnia sad.gif
mida
Pamiętam jak w mediach rozgłosili to o końcu Swiata. U moich sąsiadów słyszłam że jedna z rodzin mieskających w okolicy ubrała sie na czarno i przy zegarku wyczekiwała końca. W sumie to lekkie przegięcie i niezbyt chce mi siew to wierzyć.
Nostradamus to też całkiem ciekawy gosc. Przepowiedział na 2008 rok wielkie igrzyska...

Rok wielkiego siódmego numeru obrócony
Pojawi się w czasie igrzysk hekatomby,
Niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia,
Kiedy zmarli opuszczą swoje groby.

A jak ktoś jest ciekawy o co w tym chodzi to niech sobie wejdzie na jakąkolwiek stronę o przepowiednaich Nostradamusa. smile.gif
http://parkasiewicz.webpark.pl/nostradamus2005.htm - dla leniuszków biggrin.gif
Absolution
Co ma być to będzie.
Shell
A jak juz bedzie to trzeba sie z tym zmierzyc ; ).

Baj de łej, te wasze posty sa za madre na bziuma ;D;D
Katon
QUOTE(estiej @ 04.12.2005 11:52)
Niczego innego nie twierdzę, zasadniczo. Ale jeśli działalność ludzka ma jakiś wpływ na ten proces, to go przyśpiesza. Zamiast kilkuset lat, mamy kilkadziesiąt.
*

Z tego co twierdzi bardzo wielu naukowców - nie ma. Jeden wybuch wulkanu ma większe znaczenie niż działalność całego przemysłu USA przez kilkadziesiąt lat. Przeceniamy się. W XIII wieku w okolicach Krakowa były winnice. W XVII jeździło się saniami do Szwecji. Greenpeace jest organizacją skrajnie zideologizowaną, a na miano 'ekologa' zasługuje człowiek po ospowiednich studiach, nie zaś każdy kto zrzeszony w jakiejś tam organizacji wieszczy katastrofy. Naukowcy w tej sprawie nie śpiewają chórem. Tyle, że tylko jedni są nagłaśniani. Inni, niepoprawni sługusi imperializmu nie mieszczą się już w ramówkach telewizyjnych i czsopismach 'popularno-naukowych'.
Eva
QUOTE(mida @ 04.12.2005 16:52)
Pamiętam jak w mediach rozgłosili to o końcu Swiata. U moich sąsiadów słyszłam że jedna z rodzin mieskających w okolicy ubrała sie na czarno i przy zegarku wyczekiwała końca. W sumie to lekkie przegięcie i niezbyt chce mi siew to wierzyć.
Nostradamus to też całkiem ciekawy gosc. Przepowiedział na 2008 rok wielkie igrzyska...

Rok wielkiego siódmego numeru obrócony
Pojawi się w czasie igrzysk hekatomby,
Niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia,
Kiedy zmarli opuszczą swoje groby.

A jak ktoś jest ciekawy o co w tym chodzi to niech sobie wejdzie na jakąkolwiek stronę o przepowiednaich Nostradamusa.  smile.gif
http://parkasiewicz.webpark.pl/nostradamus2005.htm - dla leniuszków  biggrin.gif
*

Te interpretacje imho mocno naciagane.
Katarn90
ta przepowiednia, jak każde inna, to największa bzdura jaką dane mi było ułyszeć, ale dziękuje, że polepszyliście mi humor. Świat się wcale nie skończy w 2012, bo "nie znacie dnia, ni godziny" biggrin.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.