Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Eurowizja
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Magya
Jak wiemy Polska nigdy wcześniej (poza Edytą Górniak) nie zajmowała wysokich miejsc na konkursie Eurowizji. Czy tak będzie i teraz? Oto lista startowa:

Ich Troje - Follow my heart
Ha-Dwa-O! - Popatrz na mnie
The Jet Set - How many people
Queens - I feel in love
Leonie Kuizenga - Love is what we all need
Danzel -Undecover
Dezire - Good girl
Kasia Cerekwicka - Na kolana
Sławek Uniatowski - Kocham Cię
Agata Torzewska -Goodbye
Maciej Silski - Za karę
Mosqitoo - Jeżeli jesteś kocham Cię
Brathanki - U nas ciepło wiosen
Kto To - Zero do stracenia
Katarzyna Moś - I wanna know

Osobiście stawiam na zespół Queens, ponieważ ich piosenka jest najodpowiedniejsza na Eurowizję. Dziewczyny są ładne, piosenka jest rytmiczna i fajnie sie jej słucha. A wy macie jakieś typy?
Dajmond
Danzel to ten od ,,doncz ju noł pampera"?
eee...Eurowizja już tak nie grzeje jak kiedyś, gdy tematy o niej miały po 30 stron..
Myśka
najlepszy byl dowcip o czaku w czasie 'ceremonii' [tak mi sie spodobal, ze juz go zapomnialam].
Eva
Nie wiedzialam ze Danzel to nasza rodzima tworczosc O___o

W ogole cos mi dochodzilo do pokoju z tego kociokwiku i stwierdzam ze jak nie mielismy szans, tak nie mamy nadal :d
BlackOmen
Przegramy i znowu wyjdziemy ze jestesmy beznadziejni. user posted image A walsnei kto tam nas ebdzie w ogole reprezentowal?

fajnie by było jakby na Eurowizji pojawił się Piotr Rubik+chór i orkiestra w "Niech mówią że to nie jest miłość" z oratorium "Tu Es Petrus";

Nie splycaj 'Tu Es petrus' do Eurowizji.
dominisia888
no i kto reprezentuje Polske?? Wiśniewski... masakra... kto na niego głosuje... ten kraj schodzi na psy...

[jeśli uraziłam czyjs gust muzyczny to przepraszam, wyrażma tylko własną opinie ]
GrimmY
QUOTE(BlackOmen)
Przegramy i znowu wyjdziemy ze jestesmy beznadziejni.

ja tam się nie przejmuję, bo z tej listy znam dosłownie trzy zespoły, a i to bardziej z samej nazwy niżli z twórczości.
a jakby nie patrzeć cała ta szopka jest festiwalem poziomem przypominającym disco polo. a swoją drogą nie pamiętam żeby finaliści europejscy robili jakąś porażającą karierę na świecie. coż, jaki festiwal, tacy zwycięzcy.
czy jakoś tak.
Potti
e tam, napewno bedzie lepiej niz rok temu ;p a ja na marginesie sie sposrod was wyrozniam, ogladalam (troche przymuszona) i mysle sobie, ze troche szkoda patrzec, jak Eurowizja tak bardzo zeszla na psy. ale jesli juz mialabym wybierac- The Jet Set najbardziej mi sie podobalo, troche mi podeszlo jak gorsza wersja Black Eyed Peas, ktore przeciez nie jest takie zle.
a i tez dobrze, ze Wisniewski ze swoim dream team wygral a nie ta Kasia jakas tam, bo ona dalaby taki popis jak gosc z M jak Milosc rok temu. a to Ich Troje przynajmniej ma szanse nas zupelnie nie osmieszyc.
dominisia888
Pan z M jak miłośc w zeszlym roku to była prawdziwa porażka... a tak swoję droga czy ten sam wykonawca może reprezentować kraj dwa razy??
BlackOmen
QUOTE(dominisia888 @ 29.01.2006 00:47)

[jeśli uraziłam czyjs gust muzyczny to przepraszam, wyrażma tylko własną opinie ]
*

To jest MAgiczne FOrum takie rzeczy są na porządku dziennym

QUOTE(dominisia888 @ 29.01.2006 00:59)
Pan z M jak miłośc w zeszlym roku to była prawdziwa porażka... a tak swoję droga czy ten sam wykonawca może reprezentować kraj dwa razy??
*

Jak lud glosuje to czemu nie?

QUOTE(GrimmY @ 29.01.2006 00:48)

ja tam się nie przejmuję, bo z tej listy znam dosłownie trzy zespoły, a i to bardziej z samej nazwy niżli z twórczości.
a jakby nie patrzeć cała ta szopka jest festiwalem poziomem przypominającym disco polo. a swoją drogą nie pamiętam żeby finaliści europejscy robili jakąś porażającą karierę na świecie. coż, jaki festiwal, tacy zwycięzcy.
czy jakoś tak.
*

Niestety. Nie wiem czemu ale jakos mnie sie poziom naszych piosenek kojarzy z tym co w Live At Holywood Bowl pokazal Monty Python kiedy gosciu z takim bandżo czy czymś spiewał 'I`ve got two legs from my hips to the ground...' a na koncu byl rozprowany ze strzelby. (sick ciekawe czy w ogole ktos bedzie wiedzial co gadam ^^' )

hiob27
Moim typem bylo DEZIRE...

Poraz kolejny musze sie (w wiekszosci) zgodzic z jury, a nizeli z widzami ktorzy wybrali w pierwszej edycji za Idola ALe, czy odwalili z wyzej wymienionego konkursu Ola Lysiak (dziewczyna z Zonkilem) na rzecz Patrycji Wodz itp... Oto oficjalne wyniki:

1. Ich Troje - "Follow My Heart" (17) (Piosenke, wstyd sie przyznac przesluchalem pierwszy raz dopiero dzisiaj. Piosenka jak wzorowe wypracowanie ma 'wstep', 'rozwiniecie' i 'zakonczenie'. Eurowizja to koknkurs kiczu i beztalemcia. W mojej opinii ich troje ma szanse wkomponowac sie w te klimaty w calkiem przyzwoity sposob. Pomysl o zaproszeniu bylych wokalistek ma plusy i minusy. Magda Famme na plus smile.gif. W moim przekonaniu jak ktos juz sprobowal raz w Eurowizji to starczy, z drugiej strony I3 ma swoje doswiadczenie i na pewno maja szanse zajsc calkiem daleko. Znowu mozemy liczyc na glosy Niemcow i Ukraincow. Piosenka napewno lepsza od 'Keine Grenze' tongue.gif

2. Katarzyna Cerekwicka - "Na kolana" (17) (Piosenka swietna, muza super, ale my tu rozmawiamy o konkursie pt EUROWIZJA, na ktorym tej panny zupelnie nie widze)

3. The Jet Set - "How Many People" (16) (Moja kochana Saszka z Idola powrocila!!!!! I to z jaka obstawa smile.gif Piosenka rowniez w mojej opinii w pierwszej trojce. Odziwo kochana Rosjanka lepiej wypadla od finalistow z Idola ->tak trzymac, wredny Paczek wygryzl, a raczej wyzarl i niesmacznie strawil :/)

4. Dezire - "Good Girl" (14) (Co tu duzo mowic moj typ, a takze typ jury)

5. Sławek Uniatowski - "Kocham cię" (13) (Nudna, smetna -> a my tu o Eurowizji gadamy)

6. Queens - "I Fell In Love" (10) (TOTALNA porazka <lol>)

Reszty nie warto komentowac tongue.gif
7. Kto To - "Zero do stracenia" (9)
8. Brathanki - "W nas ciepło wiosen" (5)
9. Danzel - "Undercover" (5)
10. Maciej Silski - "Za karę" (4)
11. Katarzyna Moś - "I Wanna Know" (4)
12. Agata Torzewska - "Goodbye" (2)
13. Leonie Kuizenga - "Love Is What We All Need" (0)
Ha-Dwa-O - "Popatrz na mnie" (0)
Mosqitoo - "Jeżeli jesteś, wołam Cię" (0).

A teraz dla odmiany ja przedstawie swoje typy na Eurowizje 2006:

1. DEZIRE

2. The Jet Set

3. Katarzyna Cerkwicka

4. Ich Troje

5. Queens

Sa to moje typy na Eurowizje - nie na Idola tongue.gif (Chociaz pierwsze trzy piosenki sa naprawde swietne)

Ogolne wrazenie: Niezaskoczony. chociaz porazka Queens robi male wrazenie tongue.gif, to jednak zyczylbym sobie ujrzec w barwach Polski kogos innego niz pana Majkela. <lol>

Magya
Kiedy usłyszałam Queens na żywo, to mnie wbiło. No bez jaj, one fałszowały. Wtedy już chciałam aby wygrały Dezire. No ale zobaczymy co będzie w Atenach. Porażka dry.gif
Dajmond
Odrabiałam fizykę i ''przypadkiem" włączyłam na jedynkę (tak się mówi, jeśli "przypadkiem trafił ci w ręce artykuł z bravo girl). Wiem, że wyjdę na ignorantkę, ale kto to jest ten co niby sprzedał 20mln płyt? ;>. Nie me czasy.
Magya
hm, powiedzmy, że też go nie znam blink.gif
Hefaj
Eurowizja. Prestiżowy , najlepszy i najważniejszy konkurs muzyczny pfahahahahah. wolę już EMA.

mam prośbę - policzy mi ktoś piosenki mówiące o miłości , albo chociaż zawierające 'love' , 'kocham' lub 'miłość' w tytule ?

mnie zaintrugowało coś innego niż 'Polski Danzel' czy zwycięstwo Red Head Czyli Wiśnia - mnie zaintrygowało , że gdy nawet na CNN mówili o Katowicach , to na TVP 1 było 'dobrze się bawicieee?!' - przyznam , bulwersa załapałem. ostrego.
Lupek
QUOTE(Hefaj @ 29.01.2006 17:40)
mnie zaintrugowało coś innego niż 'Polski Danzel' czy zwycięstwo Red Head Czyli Wiśnia - mnie zaintrygowało , że gdy nawet na CNN mówili o Katowicach , to na TVP 1 było 'dobrze się bawicieee?!' - przyznam , bulwersa załapałem. ostrego.
*

Po prosty polski profesjonalizm i nie tylko ciebie to zbulwersowało ;/ A co do Eurowizji to jest to dla mnie muzyczna 4 liga i to nie ten sam konkurs co niegdyś niestety dry.gif
GrimmY
QUOTE(Hefaj @ 29.01.2006 15:40)
Eurowizja. Prestiżowy , najlepszy i najważniejszy konkurs muzyczny pfahahahahah. wolę już EMA.

mam prośbę - policzy mi ktoś piosenki mówiące o miłości , albo chociaż zawierające 'love' , 'kocham' lub 'miłość' w tytule ?

*

podobne odczucia,bulwers tak samo jak zaloba narodowa od godziny 16tej, zeby skoki mozna bylo dokonczyc?
Ahmed
Ale przynajmniej Małysz miał powód żeby usprawiedliwić swoją dzisiejszą słabą formę....
Hefaj
QUOTE(GrimmY @ 30.01.2006 02:36)
QUOTE(Hefaj @ 29.01.2006 15:40)

*

podobne odczucia,bulwers tak samo jak zaloba narodowa od godziny 16tej, zeby skoki mozna bylo dokonczyc?
*

taaa.
nie interesuję się skokami i cokolwiek wkurza mnie ta dyscyplina ( która dla Polaków zaczyna być super kul i przewypaśna jak ktoś zaczyna 'sukcesować' , a tak to wszyscy mają tą 'przewypaśną' dyscyplinę głęboko w tyłku jak tylko 'ten dobry' kończy dobrą passę lub rezygnuje )
ale tu da się wyczuć ostrą ironię
że pogoda , byle silniejszy wietrzyk okazuje się być wązniejszy niż śmierć 66 ( na moment skoków ) ludzi w jednej z największych budowlanych katastrof w Europie w ciągu ostanich lat.
o ironio.
grlouiee
Ale przynajmniej Małysz miał powód żeby usprawiedliwić swoją dzisiejszą słabą formę....

Taaa.. Wiesz każda wymówka jest dobra...
Potti
mi tam nie psuje krwi, ze jakies tam skoki sie odbyly.
jedni przeciez potrzebuja na tym zarobic kase, inni wydali sporo kasy zeby sie tam dostac, a wszyscy razem narobiliby w przypadku odwolania tyle zamieszania, ze gorzej by sie stalo niz jak sie odbyly, tylko w beznadziejnej atmosferze.
Natalia
Mi się podobały dwa utwory:
Katarzyna Cerkwicka - Na kolana
Sławek Uniatowski - Kocham Cię
niestety żaden z moich typów nie wygrał:)
Przynajmniej wygrał polski zespół
a nie jakis Danzel
(bez obrazy dla tych którzy go lubią)
Pozdrawiam
Natalia
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.