Moim typem bylo DEZIRE...
Poraz kolejny musze sie (w wiekszosci) zgodzic z jury, a nizeli z widzami ktorzy wybrali w pierwszej edycji za Idola ALe, czy odwalili z wyzej wymienionego konkursu Ola Lysiak (dziewczyna z Zonkilem) na rzecz Patrycji Wodz itp... Oto oficjalne wyniki:
1. Ich Troje - "Follow My Heart" (17) (Piosenke, wstyd sie przyznac przesluchalem pierwszy raz dopiero dzisiaj. Piosenka jak wzorowe wypracowanie ma 'wstep', 'rozwiniecie' i 'zakonczenie'. Eurowizja to koknkurs kiczu i beztalemcia. W mojej opinii ich troje ma szanse wkomponowac sie w te klimaty w calkiem przyzwoity sposob. Pomysl o zaproszeniu bylych wokalistek ma plusy i minusy. Magda Famme na plus

. W moim przekonaniu jak ktos juz sprobowal raz w Eurowizji to starczy, z drugiej strony I3 ma swoje doswiadczenie i na pewno maja szanse zajsc calkiem daleko. Znowu mozemy liczyc na glosy Niemcow i Ukraincow. Piosenka napewno lepsza od 'Keine Grenze'

2. Katarzyna Cerekwicka - "Na kolana" (17) (Piosenka swietna, muza super, ale my tu rozmawiamy o konkursie pt EUROWIZJA, na ktorym tej panny zupelnie nie widze)
3. The Jet Set - "How Many People" (16) (Moja kochana Saszka z Idola powrocila!!!!! I to z jaka obstawa

Piosenka rowniez w mojej opinii w pierwszej trojce. Odziwo kochana Rosjanka lepiej wypadla od finalistow z Idola ->tak trzymac, wredny Paczek wygryzl, a raczej wyzarl i niesmacznie strawil :/)
4. Dezire - "Good Girl" (14) (Co tu duzo mowic moj typ, a takze typ jury)
5. Sławek Uniatowski - "Kocham cię" (13) (Nudna, smetna -> a my tu o Eurowizji gadamy)
6. Queens - "I Fell In Love" (10) (TOTALNA porazka <lol>)
Reszty nie warto komentowac

7. Kto To - "Zero do stracenia" (9)
8. Brathanki - "W nas ciepło wiosen" (5)
9. Danzel - "Undercover" (5)
10. Maciej Silski - "Za karę" (4)
11. Katarzyna Moś - "I Wanna Know" (4)
12. Agata Torzewska - "Goodbye" (2)
13. Leonie Kuizenga - "Love Is What We All Need" (0)
Ha-Dwa-O - "Popatrz na mnie" (0)
Mosqitoo - "Jeżeli jesteś, wołam Cię" (0).
A teraz dla odmiany ja przedstawie swoje typy na Eurowizje 2006:
1. DEZIRE
2. The Jet Set
3. Katarzyna Cerkwicka
4. Ich Troje
5. Queens
Sa to moje typy na Eurowizje - nie na Idola

(Chociaz pierwsze trzy piosenki sa naprawde swietne)
Ogolne wrazenie: Niezaskoczony. chociaz porazka Queens robi male wrazenie

, to jednak zyczylbym sobie ujrzec w barwach Polski kogos innego niz pana Majkela. <lol>