Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Hermiona_ważne!
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
mayka
Czy wiecie ze Hermiona jest o rok starsza od HArry'ego?? a co z tego wynika juz w 6 tomie powieści ma skonczona 17 lat, czyli jest pełnoletnią czarownica??
owczarnia
Ojejujeju, naprawdę cheess.gif?
mayka
Nie. Na to pytanie odp Rowling na swojej stronie. Ktoś zapytał czy hermiona idac do Hogwartu miala prawei 11 czy prawie 12 lat(ma urodzinywe wrzesniu) . rowling odp ze 12, poniewaz, aby iść do hogwartu TZREBA MIEC UKONCZONE 11 lat. jak waidomo harry skoncyzl 11 w lipcu, natosmiast Hermiona we wrzesniu 12.
Hito
Słusznie, Hermiona jest niemal o rok starsza od Harry'ego, ale czy trzeba było zakładać nowy temat, by to wszem i wobec ogłosić? Przypuszczam, że wątpię, nie mówiąc o tym, iż uznanie takiej czynności rodziłoby niebezpieczny (przynajmniej dla bazy forum) precedens.
Katon
Przepraszam, ale to jednak ważne. Szczególnie, że wiemy, że od Rona tyż jest starsza. A wiecie, takie związki z młodszymi facetami...
em
Matko Katon, faktycznie. Kolejny argument dla przeciwników Pottera - demoralizuje! Toż to prawie pod uwodzenie nieletnich podchodzi!
Wróżka14
Wracając do tematu

Ja nie wiedziałam kiedy Hermiona ma urodziny, ale to jest ważne, bo będzie mogła dużo szybciej od Harry'ego używac czarów poza szkołą (tak mi sie zdaje)
Child
Przypuszczam, że wątpię, nie mówiąc o tym, iż uznanie takiej czynności rodziłoby niebezpieczny (przynajmniej dla bazy forum) precedens.
Pulitzera!

btw - ten precedens tworza takoz twoje posty. [;
hiob27
No wiecie, dostarcza nam to troche nowych informacji. Np na poczatku wakacji tylko ona bedzie mogla 'legalnie' uzywac magii smile.gif A Harry bedzie musial poczekac do 31. <lol>
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.