Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Na Rozdrożu [zak]
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu
Illusion
.
.
.
.
.
Darkness and Shadow
Urocze... Takie, takie... Powiało filozofią. Normalnie widzę, że wreszcie ktoś pisze w podobnym stylu jak ja! Ja też piszę lekko filozoficzne, sentymentalne, dające do myślenia. Podobał mi się ten wiersz o czasie, a także początek. Mnie właśnie zaciągnął do daleszego przeczytania ten wstęp

Miarowe stukanie zegara, przyprawiające o mdłości każdego dnia. Ta precyzja nie do zniesienia, kompletny brak litości... Świadomość, że płynie. Płynie tym swoim cholernym, idealnie krystalicznym nurtem. I ma wszystko gdzieś.
Rytuał, powtarzany niezmiennie od kilku lat. Uparte wpatrywanie się w "niezwykłą" konstelację gwiazd wymalowanych na suficie. Po jakimś czasie przeniesienie zmęczonego monotonią wzroku na lewo. Okno. Seledynowa zasłona, obrzydliwie pogodna. Słońce, kawałek drzewa - sielankowy obrazek.
Gdzieś głęboko zachowane strzępki normalności, tak zapalczywie chronione. Na zewnątrz obojętność na wszystko, co nie dotyczy tego piekła - recepta na przetrwanie.

Lubię takie dające do myślenia opowiadania i mam pytanko: będą jakieś dalsze części? biggrin.gif

Pozdrawiam
Darkness and Shadow
Shmanii
Świetne naprawdę świetne. Zgadzam się z Darkness and Shadow powiało Filozofią. Ale bardzo interesujące. Naprawdę. Ja również mam nadzieję ze "będa jakieś dalsze części ;]
avalanche
Podobał mi się styl narracji, jaki zastosowałaś. Nie ma w tym ciągłości, lecz jakby pourywane myśli złożone w całość. Coś jak klatki filmowe nawet wink2.gif
Treść to już inna sprawa - czekam cały czas, aż ktoś mnie zaskoczy ;d Aczkolwiek trzeba podejmować różne tematy, a stawianie siłą na oryginalność jest czasem zbędne - prostota jest niekiedy właściwsza.
Tajemnicza
Świetne biggrin.gif Naprawde przemknelam przez ta jednopartowke jak blyskawica. Zgdzam sie co do ciekawej narracji i sama nie wiem czemu czytajac wiersz pomyslalam o Stachurze =) Coz moge jeszcze powiedziec: wiecej takich opowiadan. Czekam i weny zycze =)
Abaska
Porządny fick, do większej części nie mam zastrzeżeń, jedyne co do mnie nie przemówiło to źródło tego bólu z którym żyje bohaterka. A dokładniej druga część. Nie wydała mi się zbyt naturalna, tak jakby scena rozgrywała się w teatrze, nie w domu.

Ja z kolei mam nadzieję, że więcej części nie będzie, bo uważam, że ten fick przestałby być refleksyjny, a stałby się... no, straciłby na wartości smile.gif
Kara
no myslałam że nie bedzie dalszej czesci. moim zdaniem ta jest lepsza od poprzedniej. pisz dalsze aż w końcu dojdziesz do doskonałości.
Illusion
Nie wiem o jaką poprzednią Ci chodzi, bo nie ma żadnej takiej wink2.gif To jest pierwsza i raczej ostatnia część.
Kara
A ja odczułam i zinterpretowałam to tak jakby to była druga część 'spieszmy sie kochac ludzi...". Jeżeli sie pomyliłam to sorry ale ja to tak odczułam.
Sihaja
Czytając pierwszych kilka linijek pomyślałam "O Boże, kolejny z tych mhocznych ficków, o przesadnym cierpieniu, patetycznych i w sumie niewiele wnoszących". Ale potem zaczęłam czytać dalej i wszystko się prześlicznie odwróciło. Fick mocny, ale nie do przesady, w jakiś sposób delikatny. I choć nie do konca popierwm styl samego początku, to jednak całość bardzo dobra i naprawdę warta przeczytania.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.