Formą się bawiłam, wyszło toto takie, mi się nawet podoba, ale ja mam subiektywne spojrzenie, bo wiem o co mi chodziło

A wy spójrzcie na to ze swojej strony.
Dance MacabreDziki walc marsza gra
Stugłowym żałobnikom
raz - dwa - trzy
raz - dwa - trzy
raz - dwa...!
W słowach na oddech
na wiatr
nadzieja
nadzieja
za grosze dwa
Sto stóp przegniłych butami
Sto szumów i szurań i szmerów
Za rękę, za łokieć
za kant, za strach
raz - dwa - trzy
raz - dwa - trzy
raz - dwa...!
Za matkę, za ojca
za śmierć, za życie
uśmiech, uśmiech
z uśmiechem nam graj!
Raz - dwa - trzy
Raz - trzy
Dwa!
Avadakedaver
07.06.2006 15:49
Jak to niejasna?
jakbyś chdził przez dwa dni latem w glanach nie zdjemując ich to odrazu wiedziałbyś o co chodzi.
serio, serio.
Fajne. Ale dużo zależy od tego, jak to przeczytasz, w jakiej intonacji.
Świetne. Treść mocno wyświechtana, ale jestem ostatnią osobą, która się przejmuje takimi rzeczami.
Tylko fakt, że dziki walc gra marsza troche mnie konfuduje. Marsze są zwykle na dwa, walce zawsze na trzy. Nie ma takiej siły, nawet w metaforze, ale rozumiem chyba intencję =)
Katon - no a myślisz dlaczego jest 1-2-3, 1-2-3, 1-2? ;P Zabieg specjalny z tym marszem - walcem, niemożliwym do zrealizowania. Liczenie to nie tylko psu na buty.
Zresztą walc jest dziki.
Edit:
Estiej - chodzi bardziej o dance macabre - korowód śmierci.
Avadakedaver
10.06.2006 21:26
tak, bo chodzenie w glanach latem to naprawde "makabra"

.
Napisz coś jeszcze, bo czekam i czekam.
hoho, kochana. rozwijasz się. wyjątkowo mi się podoba. jeszcze dodałabym w tle passodoble.
Rookwood
22.06.2006 14:39
Bardzo mi sie podoba... Lubie zachowany rytm i wyrazenia, nad ktorymi chwile trzeba pomyslec. No i czytajac drugi raz zauwaza sie nowe rzeczy... Naprawde mi sie podoba
Ooo kogo ja widzę XDD
Bardzo mi się podoba, przeczytałam trzy razy, a wciąż wszystko mi płynnie ze sobą grało i jestem po prostu zachwycona! I świetnie zakończyłaś "Raz-trzy;Dwa", podkreślając tym samym niewykonalność tego tańca. Great!! <brawo =)>
Bardzo ciekawe. Najbardziej podobala mi się druga zwrotka... i oczywiście rytm. No cóż... powiem, że popieram pomysł Cat, ale może nie passo doble tylko np. tango?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę