Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Wiatr.
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Abaska
Zamknęli w pudełku wiatr.
Szumny, porywisty.
Wiatr płakał i zawodził.
"Nie, bo Cię zawieje!"
I trzymali biedaka w zamknięciu.
Dopóki się nie uspokoił.
Dopóki nie zmienił się w cichutki wietrzyk
Muskający delikatnie liście młodych drzew.
Dopóki nie przestał być tak naprawdę
Sobą.
"Wyleczony!"
Zawołali wtedy
I kiwali głowami z zadowoleniem.
Na wszelki wypadek przesadzili jeszcze wiatr do słoika.
By chociaż mógł popatrzeć na świat,
By "nie było mu smutno".
I czekali.
Aż wreszcie, gdy wypuścili,
Niemalże zastygłe powietrze,
Spojrzeli po sobie z uśmiechem, po czym poradzili:
"Tylko za bardzo nie szalej wietrze!"
I odwróciwszy się plecami udali się na kawę.
A wiatr już nie szalał.
Wiatr po prostu
Zniknął.
Avadakedaver
hmmm... jak by to ująć...
bardzo oryginalne i z przekazem, ale nie podobają mi się wiersze bez rymów.
Keep going.
Abaska
Piszę tylko wiersze wolne więc mówi się trudno smile.gif Dziękuję za komentarz
Rookwood
A ja lubie biale wiersze, bo z rymem latwo jest przesadzic... Podoba mi sie tez tematyka, bo gdyby to byl kolejny wiersz o milosci... (ktore sama pisze, ale to tak bo sie przyzwyczailam tongue.gif)... to pewnie mniej by mi sie podobal. Ale tak to naprawde czytalam z zainteresowaniem.
MaryStebbins
Jej. To o mnie. Maaaamoooo!!Zobacz. Zobacz. Zobacz, co się stanie jak załąmiesz moją chęć udania się na kierunek artystyczny. tongue.gif
Poodba mi się. Koncowka jest kiepska.
A wiatr już nie szalał.
Wiatr po prostu
Zniknął.

Abaska
No możliwe, bo trochę pesymistyczny... ale mi odpowiada, bo to bardzo osobisty wiersz, opowiada o pewnych przeżyciach, które właśnie tak na mnie wpłynęły. No i stąd taka końcówka.

Ale z Tobą i Twoim zamiarem udania się na kier.artystyczny pewnie będzie zupełnie inaczej wink2.gif
Ewelka
Lubie wiersze wolne i ten też mi się podoba. Wiersz napewno jest oryginalny i za to duży plus. Dobrze ze nie jest rymowany bo wiersze rymowane też lubie tylko nie każdy ma do tego 'dar', a rymowanie na siłe jest straszne :/. Wiersz troche pesymistyczny oo jak ja lubie takie pesymistyczne wiersze, takie osobiste... No to ćwicz dalej i zamieszczaj kolejne wiersze smile.gif
Mroczny Wiatr
biggrin.gif pasuje mi wiersz do loginu biggrin.gif choć mało mroczny jest , ale rozumiem ze ujęcie mroku nie był twoim zamierem.
Przeczytało mi sie bardzo przyjemnie tongue.gif
Kara
ee?? moge napisać tak Mroczny_Wiatr co ma piernik do wiatraka??

Ewelka-nie rozumiem cie. piszesz dobrze że nie jest rymowany ale rymowane lubisz. huh.gif takie troche dziwne i bezsensu.
Ewelka
Chodziło mi o ten konkretny wiersz że dobrze że nie jest rymowany. Ale tak wogóle to wiersze rymowane też lubie... Tak wiem troche niezrozumiale napisane tongue.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.