Rowling O życiu Miłosnym Harry'ego!, wypowiedź Jo w "Glamour"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rowling O życiu Miłosnym Harry'ego!, wypowiedź Jo w "Glamour"
Piotrek |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 84 Dołączył: 31.08.2004 Skąd: Kraśnik Płeć: Mężczyzna ![]() |
JK Rowling wypowiedziała się w październikowym numerze "Glamour" na temat życia miłosnego Harry`ego Pottera. Jak stwierdziła pisarka "jego małe doświadczenie w tych sprawach związne jest z tym, że ma teraz inne przygody". A tutaj skan wypowiedzi.
Źródło: MuggleNet, SnitchSeeker Ten post był edytowany przez Piotrek: 14.09.2005 19:45 |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
No coz, byleby tylko mial wiecej teraz jeszcze wiecej przygod i mniej milosci ;P. I zaraz? Co to za wymog? Juz miec bogate zycie "milosne" w wieku 16 lat? ^^"""
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Pszczola @ 14.09.2005 20:57) Pszczółko teraz wszystko idzie do przodu, a już zwłaszcz życie miłosne ![]() -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
Hermiona555 |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 02.02.2006 ![]() |
Będzie jeszcze na to czas w ksiażce a wcalre nie jest takie złe
|
Doireann |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 27.10.2006 ![]() |
E no,16-ście lat,to wystarczajaco dużo,by myśleć o miłości
![]() ![]() |
pomyLUNA LOVEgood |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 30.10.2006 ![]() |
Myśleć zawsze można, a nawet trzeba. Pytanie co za tym idzie.
|
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Zakup "Magiczego testu ciążowego" Paracelsusa von Hohenheima
![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myśle ze Rwowling nie będzie eksponowac watku miłosnego, gdyz Harry i tak zginie pod koniec 7 tomu, a wiec podsycanie emocji mogłoby spotkać się z krytką. Nigdy nie wiadomo czy ktos samob ójstwa jakiegoś nie popełni przez to
![]() -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Renegate |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 04.12.2006 Skąd: Inowrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie no nieprzesadzajcie. W VI tomie Harry troche nawiwijał z Ginny
![]() ![]() -------------------- ![]() |
Luinehil |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 02.01.2007 Skąd: Z twoich snów:P Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Moim zdaniem przydałaby się jakaś odmiana w jego życiu Odmiana jak odmiana, przydałaby się. Chociaż jak jest wojna, to nie za bardzo czasu by miał na... miłość. Ciekawa jestem, czy nadal by chciał być z Ginny, po wojnie. Chociaż to mało prawdopodobne, bo przypuszczam, że zginie... -------------------- Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni.
— Carlos Ruíz Zafón Cień wiatru Jedynie ludzie o zdrowych zmysłach wariują. - No to ja już nie wiem, czy jestem zdrowa czy nie xD. Gdybym miał niebios wyszywaną szate Z nici złotego i srebrnego światła, Ciemną i bladą, i błękitną szatę Ze światła, mroku, półmroku, półświatła, Rozpostarłbym ci tę szatę pod stopy, Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach, Więc ci rzuciłem marzenia pod stopy; Stąpaj ostrożnie, stąpasz po marzeniach. |
hermionak |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 175 Dołączył: 04.01.2008 Skąd: z Rudy Śląskiej Płeć: Kobieta ![]() |
![]() ![]() ale harry podrywa ![]() Ten post był edytowany przez hermionak: 17.11.2008 09:30 -------------------- ![]() Gryfindor i Slytherin zgadzali się nawet we snach i zawsze widziano razem Ravenclav i Hufflepuff! Czarodzieje górą a Śmierciożercy dołemXD |
natalia14love |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 17.03.2010 ![]() |
co wy ludzie nie czytaliscie VII czesci???
![]() ![]() ![]() przeciez tam wyraznie pisze ze UAWAGA ajk ktos nie czytal VII czesci to jest na jego ryzyko pisze ze jest z dziny i ma 3 dzieci |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
A czy Ty nie czytałas daty ostatniego posta?
Archeologię uprawiamy trzy pietra nizej, prosze zglosic sie do kierownika po łopatę. PS "jest napisane" -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Hazel, podobno forma "pisze" zamiast "jest napisane" jest od kilku lat dozwolona.
Co nie zmienia faktu, że niezgodna z polską gramatyką. Choć możliwe, że to tylko wymysł mojej polonistki. PS sposób oznaczania spojlerów przez natalię14love jest dobijający Ten post był edytowany przez Miętówka: 19.03.2010 23:18 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
"Niezgodna", nie "nie zgodna". "Pisze" jest co prawda często spotykane w mowie potocznej, lecz poprawną formą w dalszym ciągu pozostaje "jest napisane".
Mnie osobiście bardziej podoba się "dziny" ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
*pada na kolana i prosi o wybaczenie*
Z tego co pamiętam chciałam napisać "nie jest zgodna", stąd pewnie ten błąd (śmieszny bardzo swoją drogą ![]() Ten post był edytowany przez Miętówka: 19.03.2010 23:20 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 19.03.2010 21:15) FONTU! ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Byłam se dziś w robocie na moment i właśnie na temat font vs. czcionka rozgorzała dyskusja. Próbowałam wyjaśnić to tak ładnie, jak Przem mi wyjaśniał, ale konkluzja jest prosta - ścisłe umysły nie łapią takich niuansów
![]() QUOTE Mnie osobiście bardziej podoba się "dziny". Czy jest to może liczba mnoga od słowa "dżinn" pisana bez polskiej czcionki? Tak daleko nie dotarłam w tym zdaniu, nie chciałam w końcu czytać spojlerów! -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Jak dla mnie font to krój pisma i z polską czcionką jako ogonkami tudzież kropkami przy literkach ma tyle wspólnego, że owszem, miewa je
![]() Btw, przez dobrą minutę zastanawiałam się jakie to też francuskie słowo Przemek miał na myśli pisząc "fontu" ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
truskaffka93 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 25.06.2010 Skąd: Biała Podlaska Płeć: Kobieta ![]() |
Faktycznie, podobno obie formy są poprawne. Pisze lub jest napisane, chociaż ta pierwsza może być irytująca.
![]() Co do oznaczania spojlerów , faktycznie gdybym nie czytała VII części, to niewiele by mi to ostrzeżenie dało i uszczęśliwiona po przeczytaniu tego jednego niewinnego zdania bym nie była. Wniosek ogólny, patrzmy na daty ostatnich postów. ![]() -------------------- "Kilkunastoletni Dumbledore był czymś tak dziwacznym i niewyobrażalnym, jak głupia Hermiona albo przyjazna sklątka tylnowybuchowa."
|
darrmtrade |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 03.02.2011 Skąd: tubyłspamalehazusunęła Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE JK Rowling wypowiedziała się w październikowym numerze "Glamour" na temat życia miłosnego Harry`ego Pottera. Jak stwierdziła pisarka "jego małe doświadczenie w tych sprawach związne jest z tym, że ma teraz inne przygody". A tutaj skan wypowiedzi. Źródło: MuggleNet, SnitchSeeker Dzięki za link do artykułu, ale coś link mi nie chce działać ![]() -------------------- tubyłspamalehazusunęła
|
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ciężko, żeby działało, skoro to temat sprzed pięciu lat.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 16:57 |