Niezwykłość
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Niezwykłość
konfitiura |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 18.08.2008 Płeć: Kobieta ![]() |
Srebrny księżyc oświetla mi kartkę
Radość myśli oświetla mi umysł Pływam w szczęściu Bo mam niebieskie oczy Jak koraliki marzeń Połączone nicią iluzji Bo mam zieloną bluzkę Jak liście głodu na drzewie sytości Bo piję teraz Słodką wyobraźnię Z filiżanki w różową melancholię Bo mam czerwone usta Jak ogień miłości Na pochodni szaleństwa I kocham spokojny wiatr Wywołujący morze gniewu I sztorm niepokoju Dlatego pływam w szczęściu Bo czuję subtelną unikalność Prozy zwykłego dnia Ten post był edytowany przez konfitiura: 18.08.2008 21:04 -------------------- "Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni."
Juliusz Cezar "Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett "Sznurówki znosiły mu się do cna i nie były już integralną częścią Kosmosu." |
![]() ![]() ![]() |
hadiya |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 04.08.2008 Skąd: z Księżyca Płeć: Kobieta ![]() |
Hm. Nie wiem jak miałabym to ocenić. Dość niezwykły wiersz ukazujący szczęście, które jest wynikiem "kolorów życia".
W sumie nie mam nic do zarzucenia, mogłabyś tylko bardziej rozbudować. Ale nie wiem czy się da. Chodzi mi o to, żeby tych kolorów było więcej. Przecież nie dostrzegamy tylko rzeczy ulotnych, nietrwałych. Wiem, że to proza "zwykłego dnia" ale czy dzień nie jest niezwykły z racji tego, że jest kolejnym z tysięcy jakie przeżyjemy ? Okej, ja wiem, że komentarz może ci się wydać chaotyczny. Ale wcale nie musisz go brać pod uwage, prawda ? ![]() -------------------- Carpe diem, quam minimum credula postero
Używaj dnia, jak najmniej ufając przyszłości. _____________________ Bo gdyby za marzenia więziono, więzienie stałoby się moim domem. Tak przecież da się żyć. Ja, marzenia i ja. A potem cały świat, który na moje marzenia nie zasługuje. |
konfitiura |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 18.08.2008 Płeć: Kobieta ![]() |
Dzięki za komentarz.
Nigdy nie myślałam o rozbudowaniu tego wiersza, napisany został on jakieś dwa lata temu, ale dopiero teraz miałam odwagę go gdzieś pokazać. Pomyślę nad Twoimi uwagami. -------------------- "Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni."
Juliusz Cezar "Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett "Sznurówki znosiły mu się do cna i nie były już integralną częścią Kosmosu." |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Nie gra mi. Ale jakieś tam zadatki są.
|
Skrzydlata |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 09.01.2009 ![]() |
A mnie się bardzo podoba! Suuuuper jest!
|
Alexandra |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 04.09.2008 Płeć: Kobieta ![]() |
Może się nie znam, ale mi się podoba. Ma w sobie coś, co zmusza mnie do uśmiechu. Nigdy nie cieszyłam się ze zwykłych rzeczy, więc może czas najwyższy? Dziękuję Ci za ten wiersz, bo dał mi do myślenia.
-------------------- I choćby na tysiąc czarnych kruków jeden był biały, obala to tezę, że wszystkie kruki są czarne...
"...Wzorzec żeński to podstawowa matryca przyrody. Wszyscy mężczyźni są w istocie przekształconymi kobietami, ich przemiana dokonała się w macicy - dokładnie na odwrót, niż twierdzili średniowieczni teologowie, których zdaniem kobieta była niedoskonałym mężczyzną..." Anne Moir, David Jessel - "Zbrodnia rodzi się w mózgu" Człowiek za dużo myśli, a za mało robi. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zaskakująco nie-fatalne.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:07 |