[d] Ministrówna, 100 słów od pani Knot
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[d] Ministrówna, 100 słów od pani Knot
querida |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 04.04.2011 Płeć: Kobieta ![]() |
Byłam żoną ministra. Ministrówna. Tak o mnie mówili. Ministrówna. Hm. Głupcy.
Życie nauczyło mnie naprawdę wiele o ludziach, a jeszcze więcej o polityce. Jedno jest pewne: nic nie jest pewne. Odstawiłam go od Dumbledore’a, jak odstawia się dziecko od piersi, powoli przekonując o własnej samodzielności. Dbałam o to by bawił się z odpowiednimi ludźmi, czasem karałam za niegrzeczne pomysły. Wychowałam go do bycia Ministrem. Popijałam herbatę z Milicentą i jego szefem. Starałam się, naprawdę, nawet w czasach zarazy, ale on był takim słabym człowiekiem. Czasem też trzeba przegrać by wygrać. Ja osiągnęłam swój cel. Byłam idealną żoną. Byłam żoną ministra. Podziękowania za wenę kieruję ku Kremlowi i tamtejszej Boskiej Damie (nie żebym miała coś przeciwko niej osobiście) -------------------- Czy za nim tęskniłam?
Tak. Czy jego słowa uderzały mnie niczym obuchem w tych najbardziej samotnych chwilach nocy, gdy nie istnieje nic poza poduszką i ciemnością? Tak. Ukochana polityka |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.05.2025 04:32 |