Życie tak mało cenne...., Proszę o
jak najwięcej postów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Życie tak mało cenne...., Proszę o
jak najwięcej postów
Alisia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Patrzyłam w głębokiej ciszy
co pustką wydawać się mogła, jak ona leciała w dół krzycząc słowa rozpaczy. Później oni przybyli: każdy jak upiór czarny, milczeniem mówili do siebie wzrok ich jak woda mętny I nie myśleli że dzisiaj stało sie wielkie nieszczęście: że ktoś łzy będzie wylewał, a inny przypłaci to życiem... Później szłam mroczną ulicą, gdzie cień śmierci oznaką, patrzyłam na dziwnych ludzi: w ciemnych, starych kominiarkach... Widziałam oczami dziecka jak z nożem biegną do niego; jego uszami słyszałam odległe tak bardzo krzyki... Byłam w pieknym lesie jakaś kobieta szła za mną. Myślałam "Nareszcie spokój" bez srachu i kłamst potoku; myliłam się jednak bardzo nie dane mi był odetchnąć, znów krzyk, lecz inny niz tamte tak krótki i nagle urwany... Patrzyłam za siebie w milczeniu, jak złodziej idzie w mą stronę, w mroku dostrzegłam torebkę - własnosć zabitej kobiety. Dlaczego nie wrócę do domu? Dlaczego tak właśnie mam zginąć? Wsród drzew uśpionych jesienią za to że zobaczyłam, coś czego nie wolno mi było? I jedną odpowieź znalazłam, jedną prawdę największą: "Bóg jest miłością" Ten post był edytowany przez Alisia: 24.10.2003 21:01 -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
![]() ![]() ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Łał. Łał. Łał. :0
Wiersz... specyficzny bardzo. Ciekawy. Dobrze przekazujesz to co chcesz. Nie masz doskonałego stylu pisania, ale podoba mi się. -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm...
Ten wiersz ma przepiekne metafory... Jest bardzo przemyslany i ulozony... Przypomina mi proze poetycka... bardzo ladnie opisana jakas historia... Byly lepsze momenty i gorsze kawalki... (takim swietnym kawalkiem jest pierwsza zwrotka...) ogolnie jako calosc bardzo zapada w pamiec i jest bardzo emocjonalna... widac, ze wlozylas tu duzo serduszka, ale na mnie wrazenie wywarla glownie pierwsza zwrotka, reszta to takie ladne krazenie wokolo tematu... mimo wszystko gratuluje serdecznie i pozdrawiam =) -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Piękne...
Nie mam żadnych zastrzeżeń do treści. Jeśli zaś brać pod uwagę formę językową, to wkurzały mnie zaimki osobowe... No ale to niewielki feler - wszystko da się jeszcze naprawić. Czekam na następne piękne wiersze. Powodzenia! -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Dziwny wiersz...ale dobry
![]() ![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 00:26 |