Tajemnica Życia
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Tajemnica Życia
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Natchnienie mnie trafiło... Podczas
powtórki z polskiego, analizując wiersz Goerge'a Herberta
"Marność". Nie wiem czy to dobre... Tak trudno czasem znaleźć
odpowiednie słowa... Ale próbować chyba zawsze warto
![]() Wybebeszona przed nami rozlana leży tajemnica życia Dwóch panów w białych kaftanach bada ją uważnie. Jest trochę żółta z jednej strony - zapewne z braku wody ale to nic, do rana powinno być lepiej. Mała? To nic. Taka może być. Laboratorium coś gwarne ostatnio. W płowych oczach obiektu numer sto i sześć i dziewięć leży błagalna potrzeba szacunku. Śpiew zeschnięty na wargach nuci kołysankę i łza analitycznie o stół rozbrzmiewa. Ukryta była, zakopana w zielonkawych pościelach lasu okryta pachnącą poduchą spała przez czas długi nietknięta, dziewicza. Laboratorium coś gwarne ostatnio. Potrzeba jeszcze skalpela, i ssak przytknięty do otwartych odkryć. Ze snu odarta jak z szaty leży tajemnica życia. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Hmmm...jakos nie moj dzien, albo nie
Twoj.
Za mało uczucia jak dla mnie bylo w tym wierszu. Chciałam czegos wiecej... czerpałam zachłannie ale nie dostałam tego co chcialam. A szkoda. Moze własnie ten wiersz miał być taki? Ja nie wiem. Ale w nim nie gustuje. I czekam na Twoja kolejną rewelacje ![]() Dobrze? ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Bardzo ciekawy pomysł na wiersz, naprawdę
mi się ogromnie podoba. Ostatnio koleżanki ciągle opowiadają mi o zajęciach
na medycynie i obrzydzają mnie tym, teraz jednak laboratorium widzę w innym
świetle.
A "Marność" muszę przeczytać, bo skoro zainspirowała do tego, to na pewno jest świetna. |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
No właśnie, też miałam chwalić pomysł. Twój
wiersz ma w sobie COŚ. Nie wiem jak to opisać, ale owe COŚ jest jak
najbardziej w porządku.
![]() -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 00:32 |