Werter współczesny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Werter współczesny
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmmm... Też napisany przypadkowo :/
Ostatnio coś takie właśnie wierszyska mi wychodzą
![]() Nie było strzału ani spektakularnych krzyków wystarczyła jedynie garść białych pigułek, bo tańsza przecież, a zawsze trzeba oszczędzać. Leżał zwinięty w embrion w brudnym pokoiku a włosy miał jeszcze mokre od deszczu. Jedyny świadek - martwa cisza - siedziała uśmiechnięta w obdartym fotelu. Lotta miała rude włosy i spódnicę zawsze zbyt krótką. Czasami jej śmiech jak strzał z pistoletu wbiegał przez wpółotwarte okno. Jeszcze nie wiedziała. Za chwilę tu wejdzie, spojrzy na ściany i na list zmięty, w chłodnej dłoni rozparty. A potem zimna gama krzyku wypryśnie nagle jak talerz rozbity, zawisnie nad stołem, potknie na schodach i ucieknie na ukos przez czarną noc świtu -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Werter z ust (czy raczej pióra,klawiszy?) nastolatki. O ileż lepiej brzmi niż od mojej polonistki (która nawiasem mówiąc potrafiłaby nawet z Mistrza i Małgorzaty zrobić powieść o szarych, polskich wieśniakach).
Dziękuję |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:06 |