HPiZF, podsumowanko :D
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
HPiZF, podsumowanko :D
krevetka |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 68 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: wolne miasto, Gdańsk, gdzie korona w herbie jest ![]() |
no więc kiedy wszyscy(albo tylko
większość)przeczytali HP5 na stoffkę muszą cos o nim powiedzieć
mi się podobał jak żaden. tylko śmierć syriusza... ![]() już go nie spotkamy ![]() ale co o całym Zakonie Feniksa?? był najlepszy. nigdy nie czytałem lepszej ksiązki. podobało mi sie starcie Dumbledore'a z Voldim i walka syriusza z Bellatriks. no i to jak Fred i George uciekli...ZADYMA no cóż chciałbym znać wasze zdania bo mi nie wystarczy tylko moja opinia nara -------------------- Gdy przyjdą lepsze czasy Gdańska Lechia powróci w szeregi ekstraklasy...
|
![]() ![]() ![]() |
Natalle |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 29.02.2004 ![]() |
Hm... dużo by mówić Z tomu na tom książki sa coraz lepsze! Mniej dziecinne co wynika penie z tego, że harry jest już co raz starszy. Oczywiście śmierć Syriusza jest smutna. Miałam ochotę rzucić tą książką i nie czytać dalej gdy zginął. Ale ciekawość ludzka nie zna granic;). Z resztą nie wiadomo tak do konca o co w tym "odejściu" Syriusza chodzi. Mam nadzieję, że pwórci. Choć nadzieja matką głupich.. ale jak każda matka kocha swoje dzieci. Cała książka prawia wrażnei niedokonczonej. Nie wiem czy Wy tez macie takie wrażenie? Nie chodzi o to że jest zła. Ale powoduje napięcie które zelżeje dopiero przy trzymani w rekach 6 tomu (nie mogę się doczekać). fabuła staje się bardziej napięta. Co raz wyraźniej widać słow "śmierć" w każdej nowej części. Na początku wszytko opierało się na "niebezpieczeństwie" kiedy jednak Cedrick zginął... To już nie jest tak do końca książka dla dzieci... Wątek miłosny sie pojawia... heh.. Cho chyba nie dokonca jednak pasowała do Harry'ego. Z resztą jakoś nie ciekawiło mnie co z nimi będzie.. Chyba spodziewam się innej przyszłości pod tym względem w następnych tomach. W ZF zszokowała mnie nowa odsłona postaci Jamesa Pottera. Nie wiem nawet co powiedzieć na ten temat. Po prostu SZOK. Ale na ten temat sa inne posty w forum. Ogólnie jednak najnowsza część jest bardzo ciekawa... i smaczek na następną rośnie w raz z upływem czasu... ---------------------------------------------------------------- --------
|
||