Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
w topicu 'Ulubione Filmy'
wymieniamy ulubione filmy, a nie wszystkie są ulubione. może powymieniajmy
się "doświadczeniem" na tle filmowym. do każdego filmu prosiłbym o
jakieś oceny i komentarze. z serii tematu-rzeki
Ten post był edytowany przez voldius: 01.02.2004 16:24 |
![]() ![]() ![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Hmm no więc ja wrócę do
"Pasji".
Przeczytałam dwie ostatnie strony tematu, więc nie wiem czy jestem jedyna, w każdym razie filmu oglądać nie zamierzam. I aż słuchać mi się nie chce tych wszystkich bredni o nawracającej mocy filmu. Nie wydaje mi się, żebym musiała oglądać brutalne morderstwo, pastwienie się nad ludźmi i żądzę krwi w oczach tłumu, żeby zrozumieć, jakie to okrutne i złe, a także, że Jezus i inni ukrzyżowani cierpieli. Film typowo dla "niewiernych Tomaszy", którzy muszą zobaczyć na własne oczy. Słyszałam, że jakaś starsza kobieta podczas oglądania go w kinie, dostała zawału serca. Niewątpliwie cud spowodowany natchnioną wizją Gibsona. Rozumiem, że ludzie potrzebują mocnych wrażeń, szoków. Kiedyś takim szokiem był film "Kuszenie Jezusa" z Willemem Dafoe, w którym Jezus został pokazany bardzo ludzko, ze wszystkimi problemami, chęcią grzechu i potrzebami seksualnymi. W "Pasji" stawia się na szokującą formę. Jest to dla mnie jednak przeżycie na krótką metę. Za kilka lat pewnie powstanie połączenie "Kuszenia" z "Pasją" i znowu się ludzie będą zachwycać. Cóż, kontrowersja się podoba, a jakże. Nie mówiąc już o tym, jakie z niej pieniążki przychodzą. Bo nie chce mi się wierzyć, że pan Gibson w swojej genialnej wizji nie uwzględnił brzęczenia w kieszeni. Ja tam wierzę i bez filmu, a jak ktoś nie wierzył, to przez film i tak nie uwierzy. Ot co. |