Przepowiednia..., ...profesor
Trelawney
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Przepowiednia..., ...profesor
Trelawney
cedrik |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 30.08.2003 ![]() |
Mam do was pewno pytanie. Co sadzicie o
przepowiedni profesor Trelawney z 16 rozdziału trzeciej części?. Dlaczego
ona to powiedziała? I czemu Dumbledore zupełnie nie zwrócił uwagi na ten
fakt kiedy Harry go o nim poinformował? Ciekaw jestem co wy o tym
sadzicie...
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Anita |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Wróżbiarstwo opiera sie na przesądach- tworzonych przez ludzi. Rowling lubi takie połączenia (Nicolas Flamel, bazyliszek itd.). No i ponuraka też nie ona (Trelawney) wymyśliła. Chyba nie Sybilla pisała "Omen śmierci- kiedy zbliża się najgorsze" (czy jakoś podobnie, nie chce mi się szukać)? Ale to tak tylko marginesowo. Dokładnie do tematu Gdyby nie Albinek 16. października myślałabym, że ona zmyśla. Ale tak to uważam, że ona naprawdę ma talent, tylko że łączy go z jakąś (pewnie wrodzoną) skłonnością do przepowiadania zła. Może to wiara, że co złe- bardziej prawdopodobne!? "Jeśli coś może być źle- będzie źle"? Może. A może ona po prostu tak lubi. A może tak chce zbudować swój image i nie zwraca uwagi na to, że nikomu taki nie odpowiada? Można tylko przypuszczać. Ponurak Syriusz A co do ponuraka- to też ciekawe. Mogłaby Harry'emu przepowiedzieć tylko śmierć- może kosę? Może zielone światło od Avady? A wymyśliła ponuraka... Wydaje mi się, że ona naprawdę dojrzała czarnego psa w kuli- tylko błędnie ten znak zinterpretowała (w sposób dla niej dość charakterystyczny) Ten post był edytowany przez Anita: 15.07.2004 18:51 -------------------- |
||