Historia..., Powstanie Warszawskie i inne wydarzenia.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Historia..., Powstanie Warszawskie i inne wydarzenia.
Syriusz_Black |
31.07.2004 15:00
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
Wiem, że był już taki temat, jednak w związku z 60 - jubileuszową rocznicą warto go powtórzyć.
Dzisiaj zostało otworzone Muzeum Powstania Warszawskiego przy ulicy Przyokopowej. Dla osób, które interesują wydarzenia 63-dniowego powstania - TVP przygotowało serwis internetowy. Dzisiaj około godziny 17.30 - 18.00 rozpocznie się chat z Normanem Davisem - słynnym historykiem, który wtdał ostatnio książkę "Powstanie' 44". Interesują mnie również wasze opinie na temat powstania. Pozdrawiam Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 03.08.2004 19:47 -------------------- |
MisieK |
31.07.2004 18:46
|
Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna |
Ja jestem pelen podziwu dla tych ludzi. Szanuje ich za to co zrobili. A zrobili duzo.
Co do waszej dyskusji o mentalnosci. Ona sie nie zmienia... poprostu pewne sytuacje wymuszaja na ludziach pewne zachowania, ludzie zawsze sie czemus przeciwstawiali. Byl 1944, byly i lata osiemdziesiate... tak to juz jest. Wojny by nie bylo nie bylo by bohaterow... nie bylo by komunizmu w polsce nie byloby lat osiemdziesiatych. A my... moze my tez zostaniemy bohaterami, kto wie... to ie zalezy od nas... tylko od losu, jak nam kaze tak zrobimy... bo czy nie walczycie dy jest wam zle? -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |