Reinkarnacja, czy wrócimy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Reinkarnacja, czy wrócimy?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
To zagadnienie było tyle razy rozpatrywane przez wielkie osobowoci.
My wielkimi osobowościamy póki co nie jesteśmy, ale możemy podyskutować. Wierzycie w reinkarnacje? Czy wrócimy po śmierci jeszcze na ziemię? Może już żyliśmy kiedyś? A dusze w zwięrzęcych organizmach? -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Neonai @ 14.09.2004 13:28) i zabijać dla zabawy. Więc czy ludzie są równi zwierzętom? :> QUOTE(matoos @ 14.09.2004 14:53) Oj tez nie przesadzajcie z tym że człowiek jest zwierzęciem... Nawet ewolucyjnie człowiek nie jest dużo dalej niż małpa, a jakoś małpy ani narzędzi nie stosują[...] hmmm szympansy może nie ale ptaki juz tak a o ośmiornicach nie mówiąc QUOTE(nadzieja @ 14.09.2004 16:39) Reinkarnacja? Kolejna bajka wymyślona na potrzeby ludzi bojących się śmierci jak diabeł święconej wody. Przerażeni tym czego nie znamy, nie potrafimy pojąć umysłem, uwierzymy we wszystko: życie po śmierci, reinkarnację, duchy, archiwum X itd.,itp.,etc., byle tylko wizja śmierci stała się mniej straszna. A co jest po śmierci? Czarny worek bez świadomości istnienia czy odrodzenie inna droga nastepna droga? Mimo, że nie będziesz czuł się martwy to sama możliwość ciebie przeraża i instynktownie sie przed tym bronisz. Aha duchy istnieją zapraszam do mojego domu na działce [drewno XIX wiek] uwierzysz ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 14.09.2004 18:34 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:06 |