Reinkarnacja, czy wrócimy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Reinkarnacja, czy wrócimy?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
To zagadnienie było tyle razy rozpatrywane przez wielkie osobowoci.
My wielkimi osobowościamy póki co nie jesteśmy, ale możemy podyskutować. Wierzycie w reinkarnacje? Czy wrócimy po śmierci jeszcze na ziemię? Może już żyliśmy kiedyś? A dusze w zwięrzęcych organizmach? -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Matoos, po co te rozległe dywagacje? Głęboka różnica między zwierzęciem a człowiekiem jest oczywista. Małpy dochodzą do pozimou najwyżej trzyletniego dziecka a gdyby moją świaadomość cofnąć do tego poziomu praktycznie byłaby to śmieć duchowa. Nie mówię już wogóle o innych stworkach bo nie ma czego porownywać.
Problem jest zupełnie inny. Nie ma reinkarnacji. Przepraszam ,że mogę kogoś obrazić ale twierdzenie że "reinkarnacji nie ma bo jestem chrześcijaninem" brzmi groteskowo. Z mojego punktu widzenia reinkarnacja to nieprzemyslane wyobrażenie że można "obudzić" się w nowym ciele. O przepraszam bardzo ja nie pamiętam niczego sprzed 3 roku życia nie mam żadnej umiejętności czy wiedzy z poprzednich wcieleń. Wszystko zawdzięczam środowisku i genom. Wystawię dwa dowody na nieistnienie reinkarnacji. Pierwszy - kązdy mój gen i cecha osobnicza jest kompilacją genów moich rodziców- KAŻDY. Można by rozłożyć wszystkie moje cechy osobowości dziedzicznej i żaden nie jest zewnętrzny od tych posiadanych przez rodziców. Drugi - Nie ma we mnie żadnej wiedzy umiejętności czy zdolności nie zabranych od środowiska. W chwili urodzenia nie byłem niczym innym jak kompilacją genów przodków to jest naukowy fakt całkowicie niepodważalny. Reinkarnacja jest oczywistym absurdem. Żadne podobieństwo mojej osoby do kogokolwiek innego niczego nie oznacza. Gdyż stuprocenttowo pewne jest że każda z jego cech jest związana z KONKRETNYMI namacalnymi genami i korelacjami ze środowiskiem które może być przecież bardzo podobne. Tu nie ma nic do wierzenia. Można wierzyć we wszystko ale ośmiele się postawić tezę że reinkarnacji nie ma z tej prostej przyczyny iż jest ona niczym. Nie ma żadnych objawów, nie ma żadnych cech chaarakterystycznych i nie objawia się żadną różnicą między jest bytem a niebytem. Reasumując świat z reinkarnacją jest dokładnie taki sam jak z nią. Obalcie to twierdzenie to porozmawiamy. I nie wciskajcie tu kitu że ktoś pamięta dawne wcielenia" bo pamiętają Ci którzy robią to programowo a po drugie jeśli przypmne sobie że byłem czarownicą paloną na stosie w XVII wieku ( większość przypadków podawanych w czasie hipnozy) to co z tego wynika? Absolutnie nic. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:10 |