Reinkarnacja, czy wrócimy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Reinkarnacja, czy wrócimy?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
To zagadnienie było tyle razy rozpatrywane przez wielkie osobowoci.
My wielkimi osobowościamy póki co nie jesteśmy, ale możemy podyskutować. Wierzycie w reinkarnacje? Czy wrócimy po śmierci jeszcze na ziemię? Może już żyliśmy kiedyś? A dusze w zwięrzęcych organizmach? -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sprytny sposób na pranie.
Ja mówię jedno. W świetle tego kim jestem mogę powiedzieć że nieistnienie reeinarnacji w żaden sposób nie różni się od reinkarnacji bo wszystko co w nas jest zalęzy primo -od genów, secundo - odsrodowiska. Chrześcijańska koncepcja duszy mówi jedno- każdy jest bytem indywidualnym, bo też innej możliwości nie ma. Reinkarnacja to w sensie teoretycznym zaczynanie od nowa a między osobami w danym wcieleniu nie ma związku. Nie musże sobie niczego wstawiać w żadne miejsce. Bogu zawdzięczam niejedną pomoc w życiu i tylko życie po śmierciu duszy wraz z jej wspomnieniami warunkuje mój byt. Natomiast reinkarnacja ma na mnie wpływ oczywiście nijaki bo nie jest możliwością bycie we mnie czegokolwiek poza tym co zebrałem w swoim własnym życiu. A zaczynałem jak komórka i wszystko co jest we mnie dostawałem na kolejnych etapach życia w tym dary boże. To chyba logiczne. Zabiłem w życiu setki owadów a przecież ja sam zaczynałem jako forma prostsza od nich. Tutaj wiara nie ma nic do rzeczy. wręcz odwrotnie, udowadniam że wierzenie w reinkarnacje jest absurdem, po co mi odniesienia do chrześcijaństwo? I pytanie dla "wierzących" w reinkarnacje - Na co macie nadzieję w reinkarnacji? Jej istnienie bąź nieistnienie jest całkowicie bez różnicy. kimkolwiek było moje poprzednie wcielenie, już nieodwołalnie zgineło na zawsze. I jeszcze raz powtarzam - nawet moje cofniecię do poziomu trzylatka byłoby faktycznie śmiercią mojej osoby....dalej wstecz nawet nie ma co już wracać myślą.... -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:06 |