Reinkarnacja, czy wrócimy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Reinkarnacja, czy wrócimy?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
To zagadnienie było tyle razy rozpatrywane przez wielkie osobowoci.
My wielkimi osobowościamy póki co nie jesteśmy, ale możemy podyskutować. Wierzycie w reinkarnacje? Czy wrócimy po śmierci jeszcze na ziemię? Może już żyliśmy kiedyś? A dusze w zwięrzęcych organizmach? -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Słoneczko |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Za górami za lasami... ;) ![]() |
Reinkarnacja, wędrówka dusz, niebo, czarny worek nicości, morska piana... To co dzieje się z nami po śmierci jest tylko i wyłącznie sprawą wiary.
Ja osobiście wierzę w reinkarnację. Ta nieśmiertelna dusza przecież musi coś robić w ciągu całej wieczności, nie? XD Zaczyna każde kolejne życie od zera... Nie wiem czym będzie moja w przyszłym wcieleniu... Nie wiem kiedy, ani czy na pewno na Ziemi, ale wierzę, że jeszcze kiedyś przybierze formę fizyczną... Oczywiście nie zatracam się w moich wierzeniach całkowicie i jeśli po śmierci nie ma już nic. I jeśli ta dusza o której tyle się rozprawia tak naprawdę nie istnieje, to nie będę bardzo zdziwiona... Z resztą nie mogłabym być bo podąrzając za słowami Epikura: "Zło najstraszliwsze - śmierć - nie dosięgnie nas nigdy, bo gdy my jesteśmy nie ma śmierci, a kiedy jest śmierć nie ma nas"... po zakończeniu mojej fozycznej egzystencji moja świadomość zniknie... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:40 |