Reinkarnacja, czy wrócimy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Reinkarnacja, czy wrócimy?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
To zagadnienie było tyle razy rozpatrywane przez wielkie osobowoci.
My wielkimi osobowościamy póki co nie jesteśmy, ale możemy podyskutować. Wierzycie w reinkarnacje? Czy wrócimy po śmierci jeszcze na ziemię? Może już żyliśmy kiedyś? A dusze w zwięrzęcych organizmach? -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
A jeśli nawet przyjąć waszą teorię, to jak to sobie wyobrażacie?
Liczba ludzi zyjących w przeciągu tych kilku, kilkunastu tysięcy lat zwiększa się systematycznie. Na początku było kilku homo sapiens, założmy, że obdarzonych duszą. Umarli oni, ich dzieci, dzieci ich dzieci itd. Teraz jest nas 7 miliardów. Czym jesteśmy my, a właściwie nasza dusza? Jedną milionową częścią oryginału? Ułamkiem całości, istniejącej tysiące lat przed naszym urodzeniem? Nie starczyłoby 'pierwotnych' dusz, zeby obdarzyć całą cywilizację, tak więc musiały się przecież dzielić. Więc czym? Podrubką? Klonem? Odpadkiem? Jakoś nie widzi mi się tak o sobie myśleć... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:09 |