Ufo, Czy wierzycie w zycie poza ziemskie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ufo, Czy wierzycie w zycie poza ziemskie?
Eowina |
01.09.2004 19:59
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin |
Czy wierzycie ze nie jestesmy sami we wszechswiecie ? Czy uwazacie ze kosmici naprawde istnieją ? Chcialabym poznac wasze zdanie na ten temat.
Temat wydawal mi sie pasujący do Talk Show,wiec forumowicze - Co naprawde myslicie o zielonych ludzikach ? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Kwas |
22.09.2004 21:09
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 09.08.2004 |
Napewno istnieje inna cywilizacja we wszechświecie no jest on nieskończony.
Zastanawiam się czy cały wszechświat jest ztych samych pierwiastków.Chodzi mi o to,że nie ma gdzieś na jakiejś planecie pierwiastka który nie wysrępował by na ziemi.Tak chyba jest.Zastanawiam się jak długo jakieś planety istnieją.napewno jakaś ma podobną sytuacje jak ziemia,I życie rozwineło się tam podobnie.Nie mówie,że tak samo bo to chyba nie możliwe.Wydaje mi się,że inteligętne cywilizacje mogą wyglądać inaczej niż Terranie.(terra-ziemia) Żyjemy na jednej planecie o różnica rasy ludzkiej jest różna-rasy ludzi zależą w jakim klimacie żyją.No.Europejczycy,eskimosi,murzyni.Te rasy różnią się od siebie.Więc jest duza możliwość,że na jakiejś planecie rozwineło się zycie.Ewolucja spowodowała w końcu,że są myślące cywilizacje chociaż muszą różnić się od ludzi.Teraz napisze coś na temat Boga-ateiści uważają,ze boga niema.Ale za duzo mam dowodów że bóg istnieje.Wszechświat jest nieskończony,jak to możliwe... a jednak.Gdyby nie był to co by za nim było?A jeśli by było to co było by za tym? Tylko bóg mógł zrobić coś takiego.A nam sie wydaje ze to nie prawda,nie jestem zadnym super wiezącym.Ale ta myśl sama mi się wysuwa-za mało wiemy aby zrozumieć istnienie boga.Jesteśmy zbyt luccy aby zrozumieć wszechświat.Teraz jaki bóg jet prawdziwy?Oczywiście każdy-Bóg jest jeden-Allach Jahwe,Jehowa,Bóg jest jeden ludzie inaczej w niego wieżą.Wielobóstwo-proste To tak jak podzielić jednego boga na różne funkcje.Np Bóg wojny.Poprostu dla starożytnych ten jeden bóg odpowiedzialny był za wszystko co związane z wojną.Ale za tym wszystkim stoi jedno Bóstwo.Zawsze dziwiłem się,że w chrześcijaństwie Bóg jet w trzech osobach.To jak wiezenie w wiele bóstw.Jezus mógłbyć Bogiem.Nie ma Bóg i Jezus-Bóg jest jeden.Całkiem moliwe,że Jezus mówił,że Bóg jest jego ojcem bo ludzie inaczej by nie zrozumieli.Bóg i Jezus to jedno.LUdzie wyznawali siły natury-ale bóg jest tez w tych siłach natury jest moze tez w każdym z nas.Nie iwmy co się dzieje z człowiekiem po śmierci a ja nie mogę uwierzyć,że śmierć to koniec.Myślę,że nie ma co się bać simierci bo to nie koniec.Bo jaki byłby sens istnienia... Wszechświat jest naprawdę dziwnym zjawiskiem... Jednej rzeczy nie potrafie wytłumaczyć czym jest szatan? Nie wiem czy jest coś takiego.Mam tak wiele tez dotyczących istnienia Boga.Nie wiem czy jest coś takiego jak świat astralny i piekło.Wiem jedno Wszechświat sam sie nie zrobił.Może to bóg jest wszechświatem? Religie mogą ukazywać boga.I moralne zasady,dzięki którym jesteśmy ludźmi.Może w ten sposób Bóg przypomina nam kim jesteśmy. (P.S.Czy ja czasem nie nabijam postów? ) |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:14 |