Kuzyn Rowling To Harry Potter?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kuzyn Rowling To Harry Potter?
Piotrek |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 84 Dołączył: 31.08.2004 Skąd: Kraśnik Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kuzyn J.K. Rowling, Ben, jest wściekły, że autorka cyklu o "Harrym Potterze" nie chce przyznać, iż postać małego czarodzieja jest wzorowana na przeżyciach z jego dzieciństwa. Mężczyzna żąda od pisarki wypłaty procentu od 774 mln dolarów, które zarobiła na serii książek.
Ben (37 l.) wyznał, że on i pisarka byli w dzieciństwie nierozłączni. Na tym właśnie mężczyzna opiera swe twierdzenia, że postać Harry'ego ma wiele jego cech. "Kiedy przeczytałem pierwszą część książki, opadła mi szczęka" - powiedział Ben. "Niemożliwe, że podobieństwo jest tylko zbiegiem okoliczności. Wiem, że Jo bazowała na mnie tworząc postać Pottera. Widzę w nim bardzo wiele moich cech z dzieciństwa" - dodał kuzyn pisarki. "Spędzaliśmy wspólnie weekendy na wymyślaniu historii o dzieciakach w szkole z internatem. Jo uwielbiała, gdy opowiadałem jej o szkolnych eskapadach i bójkach, w które byłem zamieszany" - dodał Ben. "Byliśmy z Jo nierozłączni. A teraz nawet ludzie zatrzymują mnie na ulicy i mówią, że wyglądam jak Harry Potter" - powiedział kuzyn. Rzeczywiście zdjęcia Bena z dzieciństwa ujawniają niesamowite podobieństwo do Daniela Radcliffe'a, który zagrał Pottera na dużym ekranie. J.K. Rowling, która oficjalnie nie zajęła jeszcze stanowiska w sprawie oskarżeń i żądań skierowanych pod jej adresem przez swego kuzyna, twierdziła zawsze, że na pomysł napisania książki wpadła podczas drogi pociągiem z Manchesteru do Londynu. Źródło: Interia |
![]() ![]() ![]() |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Pazerność ludzi budzi niesmak. Równie dobrze nie tylko kuzyn Rowling ale i również wiele wiele innych osób może powiedzieć, ze ma cos w sobie z Pottera. Kolejny z tandetnych sposobów jak wzbogacić się o miliony - i sprawa na pewno przegrana. Potter to zbiorowisko zdarzeń i cech charakteru spotykanych na codzień - nienawiść, zazdrość, chęć pomocy innym - nie można powiedzieć, że tylko jedna osoba przeżywa takie emocje bo to absurd. Nie ma po co się wypowiadać, bo założyciel tej rozprawy zamiast wzbogacić się pewnie straci te pary tysięcy na sprawe w sądzie - brak rzeczywistych dowodów.
-------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 06:46 |