Muzyczne Perełki, coś niepowtarzalnego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Muzyczne Perełki, coś niepowtarzalnego
BlackOmen |
26.10.2004 21:33
|
Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna |
Wlasnie czy znacie jakies muzyczne
fenomeny. Styl ktory zupelnie odcina sie od wiekszosci rzeczy jakie mozna
spotkac albo bylo spotkac na rynku w owczesnym czasie? Cos co zauroczylo i
bylo cudowna jedyna niepowtarzalna rzecza.
Jak dla mnie takimi rzeczami sa 'Dead Can Dance' i 'This Mortal Coil' no i oczywiscie Mike Oldfield . Cos wiecej napisze o nich pozniej. Narazie czekam na wasze typy na muzyke nietypowa, godna polecenia. -------------------- "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
27.10.2004 20:55
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta |
Coma! Coma! Coma!
a tak poważnie, to Coma;) no. Coma. [dlaczego nikogo nie dziwi to co mówię?] nigdy przedtem nie spotkałam się z czymś takim w polskiej muzyce.. już po kilku przesłuchaniach stało się dla mnie jasne, że to wyjątkowy zespół. który potrafi stworzyć nieuchwytny, niespotykany wśród innych kapel klimat. jest przesycona tyloma emocjami... kiedy po raz pierwszy usłyszałam Leszka Ż., to ten kawałek dosłownie rozbił mnie... dla mnie są fenomenem. ta muzyka nie może mi się znudzić, 'przejeść' czy co tam jeszcze. za każdym razem znajduje, odkrywam w niej coś nowego. zwracam uwagę na inny jej aspekt. na inne detale. coś niesamowitego. tylko oni potrafią mnie tak zaczarować. poza tym... sa dla mnie wyjątkowi z jeszcze innego powodu... kompletnie zrewolucjonizowali moje życie. tak naprawdę. oprócz tego...oczywiście Tool. który otworzył mi drogę do poznania nowego, innego, niesamowitego i tak naprawdę niepowtarzalnego stylu. nie wiem, czy jakikolwiek inny zespół potrafi stworzyć taki chory, psychodeliczny klimat rodem z jakiegoś horroru. i Children of Bodom. bo nigdy wcześniej nie spotkałam takiej formy ekspresji... takiego przekazu.. agresji, szybkości... 'zniekształconego' wokalu i zapieprzania solówek. jak usłyszałam Follow the Reaper to mnie zatkało... i w tym zdumieniu trwam po dzis dzien ;] ze mozna stworzyc cos takiego... szalonego, spontanicznego, dzikiego i... genialnego ^^ to sa moje perełki ; ) coś zupełnie odmiennego i kompletnie różnego od wszystkiego, co mozna znalezc w ~ niemałym ~ muzycznym swiatku. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:05 |