Muzyczne Perełki, coś niepowtarzalnego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Muzyczne Perełki, coś niepowtarzalnego
BlackOmen |
26.10.2004 21:33
|
Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna |
Wlasnie czy znacie jakies muzyczne
fenomeny. Styl ktory zupelnie odcina sie od wiekszosci rzeczy jakie mozna
spotkac albo bylo spotkac na rynku w owczesnym czasie? Cos co zauroczylo i
bylo cudowna jedyna niepowtarzalna rzecza.
Jak dla mnie takimi rzeczami sa 'Dead Can Dance' i 'This Mortal Coil' no i oczywiscie Mike Oldfield . Cos wiecej napisze o nich pozniej. Narazie czekam na wasze typy na muzyke nietypowa, godna polecenia. -------------------- "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
01.11.2004 16:40
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta |
QUOTE(BlackOmen @ 01.11.2004
11:03) QUOTE hmm
Omen, a do czego porównasz Tool'a [tylko nie mów, że do APC =P], Janis
Joplin, Placebo, Sisters of Mercy, Hey, Boba Dylana?
hm? Hm... powiem tak ze nie porownam ci jednego do drugiego moge to najwyzej powkladac do jakis workow (bardziej lub mniej udaenie) gdzie jezeli ktos poszuka to znajdzie. Ta muzyka nie wydaje mi sie jakas odskocznia od takiego nurtu muzycznego panujacego w czsie ich powstania. To by bardziej odzwierciedlalo co o nich mysle. wszystko można wrzucić do jakiegoś worka. a jeśli coś ciężko gdzieś przyporządkować, to zawsze można stworzyć nowy worek. tak na to patrząc to naprawdę nic nie jest jedyne i niepowtarzalne... zresztą mówią, że wszystko już wymyślono i że wszystko już kiedyś było. i że teraz pozostaje tylko stwarzania coraz to nowych konfiguracji korzystając z tych istniejących już motywów, elementów... poza tym to też jest względne.bo dla mnie niektózi wykonawcy, których nazwiska tutaj padły nie sa żadnymi fenomenami i odwrotnie. dla kogoś moje typy to moze byc nic nadzwyczajnego. i tyle. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:15 |