alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Katon |
18.12.2004 19:13
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
The Strokes, The Libertines, The White
Stripes, The Killers, The Music, The Hives, Franz Ferdinand (seria się
kończy), King Of Leon, Razorligth, Jet, Black Rebel Motocykle Club (chyba
walnąłem byka w nazwie).....
Wiecie wogóle że istnieją? Słyszeliście chociaż single tych kapel? Wiecie, że właśnie odmieniają oblicze rocka? Możlliwe że nie, bo w Poslce świadomość istnienia całej nowej i młodej fali rocka nie jest kompletnie przyjmowana do wiadomości. Za szczyty nowoczesnego rocka uważa się Linkin Park i Fridorsdałn, a i tak króluje stary, zmurszały, nieprzemakalny metal. I tak oto, mając w Polsce gigantyczny rynek rockowy tkwimy w muzycznym skansenie, który funduje nam Metal Mind (nie mam pretensji do firmy;jest odbiorca, róbmy produkt; naturalne) zasypując rynek co roku tonami IDENTYCZNYCH metalowych płyt. A gdzieś po garażach pewnie czai się nowe, które wszyscy mają w dupie... |
Norriśka |
20.12.2004 00:10
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: currently riding the lightning |
znam każdy z wymienionych przez Katona
zespołów i z każdego słyszałam przynajmniej jeden singiel, więc wiem co sobą
prezentują. MTV2 bardzo często częstuje nas muzą właśnie tych zespołów.
Osobiście bardzo ale to bardzo lubię The Music, wokal jest nieprzeciętny, ale i sama muzyka też jest jakaś taka inna, co mi się naprawde podoba. "Matinee" Franza Ferdinanda też jest bardzo fajne. Czytałam raz opinie kogoś o FF i, o dziwo, w owej opini ani razu nie padło słowo "rock". Recenzent określał Franza jako coś (i tu nie pamiętam co) połączonego z folkiem. Z mojej strony było lekkie zdziwko kiedy to przeczytałam. Z tych kapel lubię jeszcze The White Stripes. Są żywym dowodem na to, że i w dwie osoby można stworzyć coś wielkiego. A ich teledysk do "The hardest button to button"... ach, cudeńko wszystkie te zespoły grają mniej więcej w tym samym stylu, może to jest jakaś nowa era. chyba tak, skoro jest ich tak dużo. zaczyna się coś nowego i jeszcze zobaczycie, że Metal Mind Productions albo Mystic Productions jeszcze się schowają przed tym nurtem. a błąd w nazwie BRMC jest tutaj: Black Rebel Motocycle Club -------------------- hiiil de łooooord, mejkit beter pleeeeejs, for juu end for miii end di entaaaajr hjumyn reejs! -Zapraszam na moje Forum Motoryzacyjne- WinAmp zapodaje: |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:07 |