Znaczenie Imion Bohaterów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Znaczenie Imion Bohaterów
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Temat dotyczy znaczeń imion i czy mają one
jakieś znaczenia dla bohaterów.
Darujemy sobie rzeczyt typu że dumbledore to trzmiel a Sprout to kiełek. Jeśli znacie pochodzenie jakiegoś imiona postaci z książki zamieście je tutaj: Salazar Slytherin: --->Salazar: portugalski polityk, słynny faszysta, mnóstwo ludzi go nie nawidiziło za brak tolerancji Minerwa McGonagall: ---> Minerwa: odpowiednik greckei Ateny, boginii mądrości i wojny sprawiedliwej ---> McGonagall: Szkocki wojownik, zginął męznie w walce w dobrej sprawie Hermiona Granger: ---> Hermiona: mitologiczna córka Heleny, ponoć zakochała się w 2 młodzieńcach i jeden został zabity przez węża (nie jestem tego pewien, napewno Kubik mógłby to sprostować ![]() Madam Rolanda Hooch: ---> Roland: pieśń o Rolandzie chyba każdy zna... Ten post był edytowany przez hiob27: 18.04.2005 16:29 -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale wyobraź sobie tą wzruszająca scenę:
Ron lezy w kałuzy krwi. Koło niego klęczy łkająca Hermiona. Potter i Lovegood kręca się wokoło. Luna mówi, że [Ron] jest już prawie po drugiej stronie. Hermiona rozdziera szaty [LoL]. Krum stara się ja pocieszyć. A w sali rozlega się głos Rona: "Victor opiekuj się moją Mioną." - i umiera. http://katalog.zdrowo.info.pl/pomoc.html ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 14:12 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:40 |