Filmy Dajace Do Myslenia, cos polecacie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Filmy Dajace Do Myslenia, cos polecacie?
voldzia |
22.04.2005 20:24
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta |
od jakiegos czasu szukam filmu, ktory urzeklby mnie tak w 100%, o ktorym nie moglabym przestac myslec, ktory bylby dla mnie wzorem filmu.
nie znalazlam nigdy takiego filmu i pewnie nigdy go nie znajde. ale chcialabym obejrzec cos nietypowego, niedoslownego, cos, co zminiloby mnie w jakis sposob. dlatego, jezeli szczegolnie utkwil Wam w pamieci jakis film, cos sie przez jakis film w Was zmienilo, cos wiecej dostrzegliscie itd. to napiszcie. moze skorzystam z tego i ja |
Moonchild |
27.04.2005 13:07
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 120 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: z daleka |
QUOTE filmy typu "Pianista"czy "Lista Schindlera" zaliczam do kategorii "poruszające". Ale again do myślenia nie dają, bo normalny człowiek zna sytuację żydowską. Uważam że te filmy właśnie powinny zmuszać do myślenia. Bo "normalny człowiek który zna sytuację żydowską" powiniem choć na chwilę przystanąć i zastanowić się nad tą straszną a niestety prawdziwą historią i nad cierpieniem tych wszystkich ludzi. Aha i przypomniał mi się jeszcze film Instynkt z Hopkinsem. Też zmuszał do myślenia. -------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 20:10 |