Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Słodka Zemsta, proroczy sen i ... coś innego

Milina
post 05.05.2005 22:43
Post #1 

Iluzjonista

Grupa: Magiczni Forumowicze

Widzę, że u Was taki niepisany zwyczaj - wstęp przed długim tekstem. A ja bez gadania, bez tytułu. Krótko, bezpośrednio z serca biggrin.gif .

Gdzieś tam, daleko, kończył się świat. Dokładnie widzisz granicę - stoisz na ukwieconej łące i patrzysz w dal na cienką, ciemną linię. Gdy powoli zbliżasz się do niej, a ona rozszerza się, nie jest już tylko sennymi punktami na odległym horyzoncie, ale szeroką, czarną głębią - wszystkim. Pustką, która czeka tylko na Ciebie, byś do niej wskoczył. Możesz przysiąść obok na soczystej trawie pod pięknym, lazurowym niebem, przyglądać się, podziwiać cały majestat nieskończoności, ale ja poczułem tylko ukłócie w piersi. I błysk. Spadałem w dół.
A może to wcale nie jest na żadnym końcu świata? Może miejsce znajdziesz w swojej duszy. Nie wiem, gdzie dokładnie. Pojawiło się dzisiejszej nocy. Miałem sen. Zwykle nie śnię. To było coś wyjątkowego - czułem to gęste, nieruchome powietrze, dotykałem świeżą trawę... Jakby wszystko działo się naprawdę. Byłem nieszczęśliwy. Coś złego musiało się stać. W mojej głowie Twój głos wołał mnie po imieniu... Gdy byłem niedawno z Hardodziobem na górze, myśl o tym dręczyła mnie przez cały czas. Nie wierzę w prorocze sny, nigdy nie interesowała mnie przyszłość. Co ma być - będzie! Zaintrygowało mnie to jednak na tyle, by napisać. Nie, nie wyślę go do Ciebie sową... Po prostu napiszę. Może list wpadnie kiedyś w Twoje ręce...?
Wiem, że moje obawy są bez podstawne, nie ma się czym martwić, ale mam złe przeczucia. Sam wiesz, w jakim świecie i w jakich czasach żyjemy. Nigdy nie wiadomo kiedy i z czyjej ręki nadejdzie najgorsze... Ufam, że niebawem się spotkamy i będziemy mogli w końcu porozmawiać w cztery oczy, tak od serca. Że nie muszę w tym momencie pisać, jak bardzo jestem szczęśliwym człowiekiem, mimo okoliczności, zła, którego doświadczyłem. Zwykle jestem zdania, że powinno pamiętać się tylko dobre chwile - a było przecież ich aż tak wiele!
Bądź dalej dobrym czarodziejem i człowiekiem w złych czasach.
Trzymaj się, Harry...
Twój Łapa.

Może nic nie warte, oklepane. Ale jak każdy może tongue.gif ...

Ten post był edytowany przez Milina: 08.05.2005 21:01
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
Siobhan
post 06.05.2005 21:29
Post #2 

Kandydat na Maga

Grupa: Magiczni Forumowicze

Za krótkie, by można było powiedzieć dużo.
Mnie nie przeszkadza, że o HP. Ważniejsze jest, żeby było dobrze, ładnie napisane i z pomysłem. Ty piszesz fajnie smile.gif

--------------------
"So laugh in your loneliness
Child of the wilderness
Learn to be lonely
Learn how to love life that is lived alone
Learn to be lonely
Life can be lived
Life can be loved
Alone."
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post