Słodka Zemsta, proroczy sen i ...
coś innego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Słodka Zemsta, proroczy sen i ...
coś innego
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
Widzę, że u Was taki niepisany zwyczaj - wstęp przed długim tekstem. A ja bez gadania, bez tytułu. Krótko, bezpośrednio z serca
![]() Gdzieś tam, daleko, kończył się świat. Dokładnie widzisz granicę - stoisz na ukwieconej łące i patrzysz w dal na cienką, ciemną linię. Gdy powoli zbliżasz się do niej, a ona rozszerza się, nie jest już tylko sennymi punktami na odległym horyzoncie, ale szeroką, czarną głębią - wszystkim. Pustką, która czeka tylko na Ciebie, byś do niej wskoczył. Możesz przysiąść obok na soczystej trawie pod pięknym, lazurowym niebem, przyglądać się, podziwiać cały majestat nieskończoności, ale ja poczułem tylko ukłócie w piersi. I błysk. Spadałem w dół. A może to wcale nie jest na żadnym końcu świata? Może miejsce znajdziesz w swojej duszy. Nie wiem, gdzie dokładnie. Pojawiło się dzisiejszej nocy. Miałem sen. Zwykle nie śnię. To było coś wyjątkowego - czułem to gęste, nieruchome powietrze, dotykałem świeżą trawę... Jakby wszystko działo się naprawdę. Byłem nieszczęśliwy. Coś złego musiało się stać. W mojej głowie Twój głos wołał mnie po imieniu... Gdy byłem niedawno z Hardodziobem na górze, myśl o tym dręczyła mnie przez cały czas. Nie wierzę w prorocze sny, nigdy nie interesowała mnie przyszłość. Co ma być - będzie! Zaintrygowało mnie to jednak na tyle, by napisać. Nie, nie wyślę go do Ciebie sową... Po prostu napiszę. Może list wpadnie kiedyś w Twoje ręce...? Wiem, że moje obawy są bez podstawne, nie ma się czym martwić, ale mam złe przeczucia. Sam wiesz, w jakim świecie i w jakich czasach żyjemy. Nigdy nie wiadomo kiedy i z czyjej ręki nadejdzie najgorsze... Ufam, że niebawem się spotkamy i będziemy mogli w końcu porozmawiać w cztery oczy, tak od serca. Że nie muszę w tym momencie pisać, jak bardzo jestem szczęśliwym człowiekiem, mimo okoliczności, zła, którego doświadczyłem. Zwykle jestem zdania, że powinno pamiętać się tylko dobre chwile - a było przecież ich aż tak wiele! Bądź dalej dobrym czarodziejem i człowiekiem w złych czasach. Trzymaj się, Harry... Twój Łapa. Może nic nie warte, oklepane. Ale jak każdy może ![]() Ten post był edytowany przez Milina: 08.05.2005 21:01 |
![]() ![]() ![]() |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Ja nie umiem pisać krótkich FF, bo nigdy nie mam pomysłów, które dałoby się tak zrealizować.
![]() Długość w ogóle nie jest ważna. -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:38 |