The Marauders - Fanklub Huncwotów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
The Marauders - Fanklub Huncwotów
Goomisia |
07.07.2005 16:11
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna |
Witam Was, drogie koleżanki i drodzy koledzy. Z największą przyjemnością pragnę powitać Was na tym, jakże niezwykłym temacie - THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
Jest on poświęcony czterem niezwykłym przyjaciołom - GLIZDOGON, LUNATYK, ŁAPA, ROGACZ. Mimo, iż w serii książek o Harrym Potterze nie ma wiele informacji o losach tych psotników, zdążyliśmy się z nimi zaprzyjaźnić, zainteresować się ich losami, pokochać ich. Choć nie wiemy, jak się poznali, co ich połączyło, to wiemy, że byli przykładem idealnej przyjaźni na całe życie... Niniejszym w imieniu zarządu oraz fanów Huncwotów pragnę ogłosić, iż w dniu 7 lipca 2005 roku rusza THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW , i powitać wszystkich w jego gościnnych progach. Początki nie były łatwe... Najpierw powstały fankluby poszczególnych Huncwotów. Między tymi klubami panowała przyjazna atmosfera. Jednak pojawił się pomysł połączenia klubów. Po kilkudniowych dyskusjach, ustaleniach, przygotowaniach w końcu udało nam się wszystkich połączyć pod jedną nazwą. Serdecznie witam i życzę miłej zabawy. Temat jest otwarty dla każdego klubowicza. Każdy z Was może rozpocząć dyskusję na dowolny temat związany z Huncwotami oraz każdy może się podzielić swoimi przemyśleniami. Osobiście wnoszę o zachowanie kultury i przyjaznej atmosfery. Aby nasza współpraca dobrze się układała, nasza droga Kkate ustaliła zatwierdzony przez zarząd regulamin: REGULAMIN FANKLUBU HUNCWOTÓW "THE MARAUDERS" I. Zasady przystąpienia. a) Każdy, kto chciałby zostać członkiem klubu, powinien: - być potteromaniakiem, który przeczytał wszystkie dotychczasowe 5 tomów i ma zamiar przeczytać kolejne - ale to chyba oczywiste, - być fanem Huncwotów - a więc Lunatyka, Łapy, Rogacza i Glizdogona - jednego można oczywiście lubić bardziej, jednego mniej... ale ogółem szanujemy paczkę jako całość. - mieć chociaż odrobinkę czasu na zajmowanie się klubem. Chociaż raz na jakiś czas wypada napisać psota w temacie fanklubu. - może być członkiem innych fanklubów, ale nie może działać na szkode THE MARAUDERS. - szanować innych forumowiczów, nie tylko członków klubu. b ) Jeśli chcielibyście zapisać się do klubu, wyślijcie PM lub w inny sposób zgłoście się do Tenebris69 , lub, w przypadku jej nieobecności, do kogokolwiek z zarządu. Zgłoszenia przyjmujemy TYLKO W TEN SPOSÓB. Jeśli napiszecie post o treści "chcę się zapisać", będzie on po prostu zignorowany. Nie chcemy bałaganu. c) Po otrzymaniu twierdzącej odpowiedzi, zostajecie umieszczeni na liście członków Wtedy umieszczacie w swoim podpisie notkę o treści: Przewodnicząca/Wiceprzewodnicząca/Inna funkcja/Członek(członkini) The Marauders - fanklubu Huncwotów Kolor i format napisu dowolny. Liczy się treść. Można również umieścić w podpisie jedną ze specjalnych klubowych grafik autorstwa kkate: Sposób wstawiania (skopiuj i wklej): CODE [IMG]http://www.kkate.anba.foxnet.pl/prywatne/the_marauders/avatar_logo1.gif[/IMG] Sposób wstawiania: CODE [IMG]http://www.kkate.anba.foxnet.pl/prywatne/the_marauders/baner1.jpg[/IMG] d) Na początku jesteście tylko zwyczajnymi "członkami fanklubu". Możecie mieć jednak pomysł na jakąś oryginalną funkcję, po prostu to zgłoście. II. Zasady działania. a) wszelkie dyskusje, ogłoszenia, rozmowy itp. związane z fanklubem będą miały miejsce w tym temacie. b) rozmawiamy tutaj o postaciach Huncwotów, tj. Remusa Lupina, Jamesa Pottera, Syriusza Blacka i Petera Pettigrew. Rozwiązujemy różne zagadnienia, zastanawiamy się nad różnymi sprawami... przewidujemy, co się stać może, co się stać mogło... c) jeśli masz pomysł na nowy temat do rozmowy - nie zastanawiaj się, pisz! d) w temacie reklamujemy też fan ficki naszego lub czyjegoś autorstwa o Huncwotach lub jednym z nich, e) podajemy linki do ciekawych stron o interesującej nas tematyce, również z fan artami, avatarami itd. f) wszelkie zmiany, nowości w fanklubie również będą tu publikowane. III. Zarząd i członkowie. W skład zarządu wchodzą: Goomisia (Syriuszomaniaczka) kkate (Remusomaniaczka) Joan P. (Peteromaniaczka) Avalanche (Fanka Główna? ) Tenebris69 (sekretarka) Każdy członek fanklubu jest zobowiązany do jego przestrzegania. Dla tych którzy będą działać na szkodę naszej grupie dyskusyjnej, będą przewidziane odpowiednie kary! Nasz fanklub został zaszczycony posiadaniem wspaniałego godła autorstwa Tenebris: !! ma kobieta talent!!! Poza tym za nasz przyjazny tekst rozpoznawczy uznajemy chyba najpopularniejszy cytat z III tomu HP – „Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego!” Od siebie pragnę tylko dodać: Dziękuję za dotychczasową współpracę członkom zarządu . gratuluje pomysłu otwarcia tematu i życzę milej zabawy.. a teraz oddaję głos wam drodzy potteromaniacy oraz zarządowi. Ten post był edytowany przez Goomisia: 11.07.2005 16:49 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
Tenebris69 |
11.07.2005 10:12
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 |
No to teraz ja.
Syriusza wyobrażałam sobie zawsze jako zbyt pewnego siebie, trochę aroganckiego i mającego lekceważący stosunek do wszystkiego i wszystkich. Jednak w stosunku do przyjaciół zawsze był w porządku. Zapewne z Jamesem wiązała go nieco silniejsza przyjaźń niż z Peterem i Lunatykiem. W stosunku do dziewczyn... No ja zawsze miałam tu odmienne poglądy od innych. Dla mnie w czasach szkolnych mógł uchodzić za przykład takiego Casanovy. Dziewczyny za nim szalały, a on co jakis czas wspaniałomyślnie się z którąś umawiał. Może w końcu jakaś zawróciła mu w głowie trochę na dłużej? Kto tam go wie! Gdyby nie trafił do Azkabanu... Żona? Dom? Dzicie? Rodzina? Nie, chyba jeszcze nie wtedy. Chociaż, tak jak ktoś napisał w przypadku Jima, miłość zmienia ludzi! Do nauczycieli zwracał sie pewnie również zawsze z przymrużeniem oka (wyjątkiem była McGonagall, ale do niej po prostu NIE MOŻNA nie czuć respektu) i dlatego mało który go lubił. Syriusz zapewne się tym mało przejmował. Na pewno ni był orłem we wszytkich przedmiotach, ale kompletnym matołem też nie, więc nie miał się za bardzo czym martwić. Co do kolegów... Lubił się popisywać. Typ trochę takiego "szpanera". Być może dlatego większość uważała go za Ja-Mogę-I-Chcę-Wszystko. Nikt mu jednak nie podskakiwał, bo narażac się jednemu z Huncwotów to zadrzeć z całą paczką. Czytając moją wypowiedź, możecie odnieść wrażenie, że ja o Syriuszu też nie mam pochlebnego zdania, a ja mimo tego go... lubię. Jako postać wydaje mis ię bardzo ciekawa. -------------------- |
mastablasta |
11.07.2005 20:14
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 09.10.2004 Skąd: Niewiadomo skad |
QUOTE(Tenebris69 @ 11.07.2005 11:12) No to teraz ja. Syriusza wyobrażałam sobie zawsze jako zbyt pewnego siebie, trochę aroganckiego i mającego lekceważący stosunek do wszystkiego i wszystkich. Jednak w stosunku do przyjaciół zawsze był w porządku. Zapewne z Jamesem wiązała go nieco silniejsza przyjaźń niż z Peterem i Lunatykiem. W stosunku do dziewczyn... No ja zawsze miałam tu odmienne poglądy od innych. Dla mnie w czasach szkolnych mógł uchodzić za przykład takiego Casanovy. Dziewczyny za nim szalały, a on co jakis czas wspaniałomyślnie się z którąś umawiał. Może w końcu jakaś zawróciła mu w głowie trochę na dłużej? Kto tam go wie! Gdyby nie trafił do Azkabanu... Żona? Dom? Dzicie? Rodzina? Nie, chyba jeszcze nie wtedy. Chociaż, tak jak ktoś napisał w przypadku Jima, miłość zmienia ludzi! Do nauczycieli zwracał sie pewnie również zawsze z przymrużeniem oka (wyjątkiem była McGonagall, ale do niej po prostu NIE MOŻNA nie czuć respektu) i dlatego mało który go lubił. Syriusz zapewne się tym mało przejmował. Na pewno ni był orłem we wszytkich przedmiotach, ale kompletnym matołem też nie, więc nie miał się za bardzo czym martwić. Co do kolegów... Lubił się popisywać. Typ trochę takiego "szpanera". Być może dlatego większość uważała go za Ja-Mogę-I-Chcę-Wszystko. Nikt mu jednak nie podskakiwał, bo narażac się jednemu z Huncwotów to zadrzeć z całą paczką. Nic dodac, nic ujac... wiem ze bardzo dlugi i tresciwy post ale po co mam powtarzac slowa Tenebris... mam nadzieje ze mnie nie zbijecie... -------------------- *** "There's nothing you can do, Harry... nothing... he's gone..." - Remus Lupin "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej , wiedząc , że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." "Duma, jedna z cech, ktorymi ludzie sie szczyca, jedna z cech, przez ktore gina ..." *** *** |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:07 |