Reinkarnacja, czy wrócimy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Reinkarnacja, czy wrócimy?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
To zagadnienie było tyle razy rozpatrywane przez wielkie osobowoci.
My wielkimi osobowościamy póki co nie jesteśmy, ale możemy podyskutować. Wierzycie w reinkarnacje? Czy wrócimy po śmierci jeszcze na ziemię? Może już żyliśmy kiedyś? A dusze w zwięrzęcych organizmach? -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Bratiin |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: Hammer Bay, Genosha Płeć: Kobieta ![]() |
Ja nie wierze w reinkarnację.
Często jednym z dowodów, który niektórzy podają jako dowód istnienia reinkarnacji, jest to, że podczas wprowadzenia w hipnozę, odkrywamy swoje wspomnienia z rzekomych poprzednich wcieleń. Zrobiono eksperyment. Pewną kobietę wprowadzono w stan hipnozy, i po odpowiednich symulacjach zaczęła recytować jakiś średniowieczny poemat. Kobieta po obudzeniu stwierdziła, że nigdy nie uczyła się żadnego poematu. No to wszyscy podeksctytowani stwierdzili, że kobieta żyła w poprzednim wcieleniu w średniowieczu. Ale dalej wzięli się za to naukowcy. Po jakimś czasie dowiedli, że kobieta, gdy była całkiem małą dziewczynką nawet nie przeczytała, ale przeglądała jakąś książkę z średniowiecznymi poematami. Udało się odnaleść tą książkę, i był w niej właśnie ten poemat który kobieta zacytowała. Ta kobieta nie pamiętała już nawet, że kiedyś miała taką książkę w rękach. Dzięki hipnozie uaktywniono tą część mózgu, w której przechowywała widok tego wiersza. Tak więc wychodzi na to, że nasz mózg może przechowywać nieświadomie informacje, np. artykuł, na który tylko spojrzeliśmy. Moim zdaniem mózg ma wielkie możliwość, które niezostały jeszcze odkryte, i im dłużej żyję jestem pełna podziwu dla Stwórcy. Nie wierzę w reinkarnację, gdyż ona nie ma najmniejszego sensu. A gdybym nawet wierzyła, sądze że byłabym bardzo nieszczęśliwą osobą, gdyż miałabym swiadomość że wciąż i wciąż musze przeżywać kolejne życia. -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:55 |