Official Bleech Topic, Oficjalny temat bluzgowin :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Official Bleech Topic, Oficjalny temat bluzgowin :P
kubik |
16.07.2005 22:21
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
Wpisujcie tutaj co was rozczarowało w HBP.
- MAŁO LUNY!!! - ZA DUŻO GINNY!!! -------------------- ...
|
matoos |
21.07.2005 12:30
|
Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna |
E tam zupełnie nie rozumiem jak ktoś mógł być zaskoczony paringiem HP/GW... Przeciez to było jasne od chyba drugiego tomu
A tak na serio - spokojnie, Ginny się tak łatwo nie podda jak widać było na końcu 6 tomu, po prostu ruszy z Harrym na wyprawę po Horcruxy - z jego wiedzą czy ebz to już inna sprawa. I nadal mi się wydaje że nie doceniacie Luny. Ona zginie aby uratować Harry'ego, tego jestem pewien. Będzie kluczową postacią, której miłość dopełni zaklęcia ropoczętego przez Lily Evans. Śmierć Dumbledora to imho zupełny i całkowity majstersztyk. W tym momencie mamy jedną postać o której tak naprawdę nie wiemy NIC - Snape'a. Czy stoi po stronie Dumbledora i dlatego go zabił? Bo wiedział że on by tego chciał? Czy stoi po stronie Voldemorta i dlatego zabił Dumbledora? Czy on sam wie do końca po czyjej stronie stoi? Żaden nie wie - i to jest piękne bo przecież znamy go od 6 tomów Zaklęcia wymyślane przez Snape'a... Jedyne co mnie dziwi to że Harry jeszcze żadnych nie wymyślił... Przecież nawet Fred i George potrafili opracować nowe czary - a tymczasem ani Harry, który podobno posiada "exceptional magic power", ani nawet osoba która powinna być pod tym względem genialna czyli Hermiona Granger nie opracowuje żadnych nowych zaklęć... Czemu? To jest duży minus tej książki. Chyba tyle... Tylko nie mogłem się zdeycydować czy dać to do Squee czy Bleech -------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:09 |