Przepowiednia..., ...profesor
Trelawney
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Przepowiednia..., ...profesor
Trelawney
cedrik |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 30.08.2003 ![]() |
Mam do was pewno pytanie. Co sadzicie o
przepowiedni profesor Trelawney z 16 rozdziału trzeciej części?. Dlaczego
ona to powiedziała? I czemu Dumbledore zupełnie nie zwrócił uwagi na ten
fakt kiedy Harry go o nim poinformował? Ciekaw jestem co wy o tym
sadzicie...
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
grlouiee |
![]() ![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Niektóre "małe przepowiednie" sprawdziły sie bardziej dzieki szczesciu niz zdolniościa. Ale niekiedy z Sybillą "coś się działo" i...naprawdę przepowiadała przeyszłość...Podam przykład...
"Ale kiedy Sybilla Trelawney przemówiła, nie uczyniła tego swym zwykłym eterycznym, tajemniczym głosem, lecz głosem ochrypłym i twardym, który Harry już raz słyszał. -OTO NADCHODZI TEN, KTÓRY MA MOC POKONANIA CZARNEGO PANA...ZRODZONY Z TYCH, KTÓRZY TRZYKROTNIE MU SIE OPARLI, A NARODZI SIĘ, GDY SIÓDMY MIESIĄC DOBIEGNIE KOŃCA...A CHOĆ CZARNY PAN NAZNACZY GO JAKO RÓWNEGO SOBIE, BĘDZIE ONA MIAŁ MOC, JAKIEJ CZARNY PAN NIE ZNA...I JEDEN Z NICH MUSI ZGINĄĆ Z RĘKI DRUGIEGO, BO ŻADEN NIE MOŻE ŻYĆ, GDY DRUGI PRZEŻYJE...TEN, KTÓRY MA MOC POKONANIA CZARNEGO PANA, NARODZI SIĘ GDY SIÓDMY MIESIĄC DOBIEGNIE KOŃCA" (HPiZF, rozdział 37 - utracona przepowiednia, strona 918) Harry usłyszał tą przepowiednie w myslodsiewni Dumbledora... Myślę, że Sybilla może nas jeszce czyms zaskoczyc... ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |