Official Bleech Topic, Oficjalny temat bluzgowin :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Official Bleech Topic, Oficjalny temat bluzgowin :P
kubik |
16.07.2005 22:21
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
Wpisujcie tutaj co was rozczarowało w HBP.
- MAŁO LUNY!!! - ZA DUŻO GINNY!!! -------------------- ...
|
Anulcia |
05.08.2005 16:05
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Radom...->taka dosyć duża wioska |
Ja też niedawno skończyłam czytać VI tom i szczerze powiedziawszy mam mieszane uczucia.
- Jak już kilka osób powiedziało, zdecydowanie za dużo było Dumbledore'a... - Za mało było o postaciach takich jak Luna, Neville, Lupin - Strasznie rozczarowało mnie to, że o tych wszystkich rzeczach, o których ponoć miało być (co się stało z motorem Syriusza, coś o Lily, o lusterkach, co zobaczył Dudley, kiedy zaatakowali dementorzy), nie było. A miałam nadzieję do ostatnich stron :/ Co do wątków miłosnych... Nie jestem zaskoczona. Dowiedziałam się o tym przed przeczytaniem książki, ale nie tylko dla tego. Paringi ( no, może z wyjątkiem Tonks/Remus) były do przewidzenia. Ginny i Harry również. Panna Weasley w dużym stopniu przypomina Lily. Rude włosy, zdecydowany charakter, a także to, że w szkole jest bardzo popularną dziewczyną. Przesłodzenie romansów, o dziwo, jakoś zniosłam Aha, no i w życiu bym nie wpadła na to, że Half-Blood Prince to nazwisko połączone ze 'stopniem czystości krwi'. Myślałam, że będzie to coś zaskakującego, ale w zupełnie innym sensie... A tu takie coś Ogólnie - VI tom wciąga, jak pięć pozostałych. Jednak odniosłam wrażenie, że przeładowanie tych wszystkich nowych wątków (Horcruxy, wizerunek "Snape-zdrajca", Inferi, itd) spowodowało, że czasem czytało się to jak FF, ulatywała cała ta specyficzna rowlingowa magia... Ten post był edytowany przez Anulcia: 05.08.2005 16:54 -------------------- Facet z natury swej cierpi na nieuleczalne upośledzenie emocjonalne :]
--------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 00:55 |