Official Bleech Topic, Oficjalny temat bluzgowin :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Official Bleech Topic, Oficjalny temat bluzgowin :P
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wpisujcie tutaj co was rozczarowało w HBP.
- MAŁO LUNY!!! - ZA DUŻO GINNY!!! -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE - Jak już kilka osób powiedziało, zdecydowanie za dużo było Dumbledore'a... czy ja wiem... od razu dało się wiedzieć, że umrze, skoro tak wyolbrzymiła Rowling jego wątek QUOTE - Za mało było o postaciach takich jak Luna, Neville, Lupin popieram! chciałam, żeby znów razem coś robili, a nie... V tom i po ptakach... QUOTE - Strasznie rozczarowało mnie to, że o tych wszystkich rzeczach, o których ponoć miało być (co się stało z motorem Syriusza, coś o Lily, o lusterkach, co zobaczył Dudley, kiedy zaatakowali dementorzy), nie było. A miałam nadzieję do ostatnich stron :/ to to akurat było wiadomo że raczej plotki... QUOTE Co do wątków miłosnych... Nie jestem zaskoczona. Dowiedziałam się o tym przed przeczytaniem książki, ale nie tylko dla tego. Paringi ( no, może z wyjątkiem Tonks/Remus) były do przewidzenia. Ginny i Harry również. Panna Weasley w dużym stopniu przypomina Lily. Rude włosy, zdecydowany charakter, a także to, że w szkole jest bardzo popularną dziewczyną. Przesłodzenie romansów, o dziwo, jakoś zniosłam wink.gif dla mnie przesłodzonym romansem był tylko Ron & Lavender. nigdy bym się nie spodziewała, że Harry będzie jednak z Ginny. co do parki Ron&Hermiona, to wróżę im dłuuuuuuuuugi związek ![]() QUOTE Aha, no i w życiu bym nie wpadła na to, że Half-Blood Prince to nazwisko połączone ze 'stopniem czystości krwi'. Myślałam, że będzie to coś zaskakującego, ale w zupełnie innym sensie... A tu takie coś blink.gif jakoś mi to nie pasowało... za kazdym razem drugi człon tytułu był czymś znaczącym w książce (w I-harry zdobywał kamień, w II - komnata została otwarta i porwali ginny.... każdy wie co dalej...). a tutaj? jakoś niebardzo.... QUOTE Ogólnie - VI tom wciąga, jak pięć pozostałych. Jednak odniosłam wrażenie, że przeładowanie tych wszystkich nowych wątków (Horcruxy, wizerunek "Snape-zdrajca", Inferi, itd) spowodowało, że czasem czytało się to jak FF, ulatywała cała ta specyficzna rowlingowa magia... tak. i to jest święta racja. strasznie wciąga. ma coś w sobie. ale faktycznie za dużo wątków na raz pani Rowling poruszyła i każdego w gruncie rzeczy porządnie nie zrobiła. i momentami (jak na przykład pocałunki Rona z Lavender to jak żywcem wzięte z FF...) QUOTE ja zgadzam się po części z anagdą ,nie mówię do końca ,że książka jest zła czy gorsza od poprzednich tomów bo akcja na końcu bardzo się rozwija i jest ciekawa ,ale do połowy książki same nudy ,znów lekcje ,harry który wmawia sobie że nie kocha się w Ginny ,do tego książka która należy do pól-krwi księcia to samo było w drugim tomie tylko że wtedy była to własność Voldemorta ,znów mamy wątek książki .Ale było też parę ciekawych rzerzy takich jak przeszłość Toma no i relacja Snape z śmierciożercami ,chociaż początek o tym mugolskim ministrze normalnie takie nudy...książka ogólnie może być porównywalna do innych tomów choć na pewno robi się już książką powyżej powiedzmy tych 12 lat ja też nie uważam, że ksiązka jest zła. nadal jestem wielką fanką pottera. i wszystkie tomy uważam za świetne. ale na tle pozostałych wypada dość blado... mi się jakoś ta przeszłość nie za bardzo spodobała... sama nie wiem dlaczego.... jakoś tak... najlepszy jak już mówiłam koniec-walka ze śmierciożercami (choć mogło być troszkę więcej jak inni sobie radzą, a nie opisywanie, jak to harry w trawie sobie leżał...), śmierć Dumbledora... i ostatni rozdział... taki spokojny... fajnie ogólnie... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 23:42 |