Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Moje Spojrzenie Na Religię..

Daga
post 24.08.2005 13:53
Post #1 

Ścigający

Grupa: Magiczni Forumowicze

(stare dzieje, i tak nikt tu nie wchodzi, a ja pozwolę sobie usunąć, bo już kiedyś ktoś mnie molestował sprawdzając mnie w internecie a nie do końca każdy ma moje przyzwolenie na czytanie tych bzdur, które się pisało na tym forum jak tu się jeszcze miało znajomych. pzdr.)

Ten post był edytowany przez Daga: 14.03.2009 19:43

--------------------
"Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"

user posted image
Główny Alchemik (hehehe)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
kkate
post 05.09.2005 17:11
Post #2 

Czarodziej

Grupa: slyszacy wszystko..

Ja widziałam, i muszę przyznać, że film ciekawy. Momentami trochę ckliwy, no ale raczej nie dało się tego uniknąć. Warto obejrzeć, bo praktycznie przez ponad połowę filmu obserwujesz Karola Wojtyłę nie jako księdza, a jeszcze zwykłego człowieka, który też przeżywa wzloty i upadki, miewa wątpliwości co do wiary... a potem czuje to "powołanie". Nie wiem, może w życiu każdego człowieka musi być ktoś, lub coś, co pomoże znaleźć mu tę właściwą drogę. Jan Paweł II był dobrym przewodnikiem... dopiero teraz, kiedy już go nie ma, zaczynam doceniać, ile robił dla świata i młodzieży...

Wiesz, wracając do filmu - jest tam pewien człowiek, który w Boga nie wierzy. Przebywa jednak z Karolem dużo czasu dzięki pewnym okolicznościom, słucha jego słów i... nie, nie staje się gorliwym katolikiem, ale dokonuje się w nim pewna przemiana, bo dzięki przyszłemu papieżowi odnalazł swoją drogę.

To ważne, żeby w naszym otoczeniu był ktoś, kto nam w tym pomoże smile.gif I tego Ci, Daga, życzę.

P.S. Filozoficznie odrobinę blush.gif

--------------------
just keep dreaming.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 09:09