Moje Spojrzenie Na Religię..
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Moje Spojrzenie Na Religię..
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
(stare dzieje, i tak nikt tu nie wchodzi, a ja pozwolę sobie usunąć, bo już kiedyś ktoś mnie molestował sprawdzając mnie w internecie a nie do końca każdy ma moje przyzwolenie na czytanie tych bzdur, które się pisało na tym forum jak tu się jeszcze miało znajomych. pzdr.)
Ten post był edytowany przez Daga: 14.03.2009 19:43 -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
![]() ![]() ![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
To ja się zbiorę na jakąś, w miarę konstruktywną krytykę, żeby miała ręce i nogi -- nie czytałam Twoich kolejnych postów, tłumaczeń, wyjaśnień, czytam wiersz i tylko wiersz oceniam, nie Twoją wiarę, postawę, etc. Po pierwsze wrażenia ogólne -- czyta się ciężko, rytm gubisz bez przerwy, nie radzisz sobie z rymami, tak, słabe to jest, słabiutkie... Może lepiej by było napisać rozprawkę, w której uwzględniłabyś swoje poglądy, zamiast silenia się na formę, która chyba jest Ci dosyć obca? Chociaż powiem też, że w niektórych momentach, miałam wrażenie, że coś może z Ciebie kiedyś będzie. Nie twierdzę, że nie masz potencjału, ale uważam, iż powinnaś dużo, dużo pracować. Jechać po każdym wersie z ołówkiem, liczyć sylaby, rysować akcenciki, jak w podstawówce (przecież ćwiczenie czyni mistrza). Przynajmniej na początek. Tak, wiem, to nie jest to samo -- jak pokreślisz wszystko setki razy, możesz zgubić jakiś pierwszy zamiar, możesz zgubić natchnienie. Czemu ludziom wydaje się, że każdy może pisać wiersze, że wystarczy tylko w miarę znać język polski i wiedzieć że "kaczka" rymuje się z "paczka"? Wiersz to nie takie byle co, i nad nim trzeba się czasem pomęczyć. A jak już będziesz uznaną i sławną poetką, możesz zacząć eksperymentować. Dobra, przepraszam, jeżeli Cię obraziłam, w którymkolwiek miejscu, pamiętaj, że to tylko moje subiektywne odczucia, które możesz spokojnie i bez wyrzutów sumienia zignorować.
Jeśli zaś chodzi o samą treść, cóż -- buntowniczka, każdy to przechodzi. Jest dosyć oryginalnie, zaskakująco i szczerze -- a to wszystko działa na plus. Nie będę podważać poglądów, bo to Twoja osobista sprawa. Również brawa za odwagę, ktoś mógłby obrzucić Cię mięsem -- ale nikt tego nie zrobił (coraz mniej ludzi, zwłaszcza młodych nie wierzy, to jest ostatnio "trendy"). A, jeszcze popracuj nad interpunkcją w wierszach. Ja wyznaję zasadę, i tak w ogóle się przyjęło, (co nie znaczy, że i Ty masz się tego trzymać) że przecinki daje się wszędzie tam, gdzie wymaga tego polska gramatyka, albo nie daje się ich wcale. Warto się zdecydować na jedną z tych dwóch opcji. I nie martw się -- to tylko ja. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:35 |